Preşedintele Taiwanului nu exclude varianta unui atac din partea Chinei

Tsai Ing-wen, preşedintele Taiwanului, a declarat, marţi, că nu exlude posibilitatea unui atac din partea Chinei, în contextul în care tensiunile dintre cele două tabere au crescut constant în ultimii ani, relatează site-ul agenţiei de presă Reuters.

939 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Taiwanului nu exclude varianta unui atac din partea Chinei

Preşedintele Taiwanului nu exclude varianta unui atac din partea Chinei

După ce Tsai Ing-wen a câştigat alegerile prezidenţiale din Taiwan, în 2016, relaţiile dintre Beijing şi Taipei s-au degradat constant, din moment ce liderul de la Taipei susţine independenţa Taiwanului faţă de China. Beijingul consideră că Tsai Ing-wen are intenţia de a adopta o declaraţie de independenţă a Taiwanului, aspect ce reprezintă o ”line roşie” pentru China.

”Va trebui să vedem dacă factorii de decizie politică din China sunt sau nu raţionali. Privind relaţia Taiwan-China din perspectivă regională, orice responsabil politic raţional trebuie să judece cu foarte mare atenţie dacă lansarea unui război constituie o opţiune”, a declarat Tsai Ing-wen, adăugând că nu exclude un atac din partea Chinei.

În ultimele luni, China a efectuat mai multe exerciţii militare în proximitatea Taiwanului, însă Tsai Ing-wen insistiă că aceastea nu au provocat nelinişte în Taipei. Preşedintele taiwanez a adăugat că există mijloace de comunicare cu Beijingul, în pofida faptului că oficialii chinezi au oprit liniile de comunicare cu Taipeiul.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici