Preşedintele Trump, în conflict cu o vedetă americană, după ce aceasta îi criticase remarcile vulgare la adresa ţărilor africane

Donald Trump a reacţionat duminică printr-un mesaj pe Twitter după ce cunoscutul rapper Jay-Z l-a criticat pentru remarcile vulgare făcute în spatele uşilor închise cu privire la unele ţări africane.

1360 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Trump, în conflict cu o vedetă americană, după ce aceasta îi criticase remarcile vulgare la adresa ţărilor africane

Preşedintele Trump, în conflict cu o vedetă americană, după ce aceasta îi criticase remarcile vulgare la adresa ţărilor africane

Donald Trump a scris pe twitter "Cineva să-i spună lui Jay-Z că, datorită politicilor mele, rata şomajului în rândul americanilor de culoare este la cel mai mic nivel".

Comentariul făcut de Trump a venit la o zi după ce Jay-Z a criticat utilizarea de către preşedinte a unui termen vulgar pentru a descrie ţările africane, Haiti şi El Salvador, în timpul negocierilor privind imigraţia.

"Toată lumea se simte furioasă. Însă dincolo de furie este multă durere pentru că se referă la o întreagă populaţie de oameni şi este atât de dezinformat, deoarece aceste locuri au oameni frumoşi", a spus rapperul la CNN.

Comentariul lui Trump din 11 ianuarie, în care el a întrebat un grup de senatori bipartizi de ce ar dori Statele Unite "toţi aceşti oameni care vin aici din ţări cocină  (eng - shithole)", a declanşat critici în întreaga lume. Mulţi au acuzat preşedintele că este rasist.

Jay-Z a numit comentariul lui Trump, citat de Washington Post, drept "dezamăgitor şi jignitor".

Jurnalistul CNN l-a întrebat pe Jay Z dacă este bine ca preşedintele "să spună lucruri teribile, dar să pună bani în buzunarele americanilor", referindu-se la pretenţiile lui Trump referitoare la rata şomajului în scădere, Jay-Z a spus că nu este.

"Nu este vorba de bani la sfârşitul zilei", a spus rapperul. "Bani nu echivalează cu fericirea, nu-i aşa, că lipseşte ideea principală, trataţi oamenii ca fiinţe umane, acesta este principalul punct."

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici