Preşedintele turc l-a însărcinat pe premierul în exerciţiu cu formarea noului Guvern

Preşedintele turc, Ahmet Necdet Sezer, l-a însărcinat, luni, pe premierul Recep Tayyip Erdogan cu formarea unui nou guvern, după victoria formaţiunii acestuia la alegerile legislative.

2 afișări
Imaginea articolului Preşedintele turc l-a însărcinat pe premierul în exerciţiu cu formarea noului Guvern

Preşedintele turc l-a însărcinat pe premierul în exerciţiu cu formarea noului Guvern

Premierul a precizat că va avea consultări cu membrii din conducerea partidului său, Dreptate şi Dezvoltare (AK), în vederea formării "unui Cabinet şi mai performant", pentru a atinge un nivel "mai dezvoltat de democraţie" şi un venit de 10.000 de dolari pe cap de locuitor.

Potrivit Constituţiei Turciei, Erdogan are la dispoziţie un termen de 45 de zile pentru a prezenta preşedintelui noul Guvern. Premierul va fi astfel nevoit să întreprindă o remaniere serioasă a Cabinetului său, în care vor fi incluse o serie de noi personalităţi din AKP. Mehmet Simsek, fost economist la societatea americană Merrill Lynch, ar putea fi numit la conducerea Ministerului Economiei.

AKP, formaţiunea condusă de Erdogan, a câştigat 46,5 la sută din voturi la alegerile legistlative, obţinând 341 dintre cele 550 de mandate din Adunarea Naţională.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici