Preşedintele turc Tayyip Erdogan a propus crearea unor "zone sigure" în Siria, în cursul discuţiilor cu Obama şi Putin: "Ar putea trăi în pace pe pământul natal şi în casele lor"

Preşedintele turc Tayyip Erdogan a declarat că cerut liderilor statelor G20 să se implice în crearea unor "zone sigure" în Siria, cu scopul protejării populaţiei civile şi care ar ajuta la gestionarea situaţiei refugiaţilor, relatează Reuters online.

2942 afișări
Imaginea articolului Preşedintele turc Tayyip Erdogan a propus crearea unor "zone sigure" în Siria, în cursul discuţiilor cu Obama şi Putin: "Ar putea trăi în pace pe pământul natal şi în casele lor"

Preşedintele turc Tayyip Erdogan a propus crearea unor "zone sigure" în Siria, în cursul discuţiilor cu Obama şi Putin: "Ar putea trăi în pace pe pământul natal şi în casele lor" (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

Erdogan a precizat că a făcut acestă propunere în cadrul discuţiilor cu omologii săi din Statele Unite şi Rusia.

"Cetăţenii sirieni din ţara noastră şi cei care doresc să emigreze din Siria ar putea avea oportunitatea de a trăi în pace pe pământul natal şi în casele lor," a declarat Erdogan.

Turcia, care găzduieşte peste 3 milioane de refugiaţi sirieni, a mai făcut această propunere şi în trecut, însă statele occidentale se tem că o astfel de acţiune ar putea necesita o implicare militară mai activă în conflictul sirian.

În urmă cu două săptămâni, forţele militare turce au lansat o ofensivă terestră în nordul Siriei, scopul declarat al acestei operaţiuni fiind acela de a securiza frontiera sa sudică.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici