Preşedintele Turciei a dat mâna cu omologul egiptean, la Campionatul Mondial din Qatar

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a dat mâna cu omologul său egiptean Abdel Fattah el-Sisi, duminică, la Campionatul Mondial de fotbal din Qatar, se arată într-o fotografie a administraţiei prezidenţiale turce.

427 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Turciei a dat mâna cu omologul egiptean, la Campionatul Mondial din Qatar

Agenţia turcă de stat Anadolu a declarat că Erdogan s-a întâlnit pentru scurt timp, a dat mâna şi a discutat cu Sisi şi cu alţi lideri, inclusiv cu preşedintele palestinian Mahmoud Abbas şi cu regele Abdullah al Iordaniei.

Nu a existat niciun comentariu imediat din partea preşedinţiei egiptene în legătură cu această întâlnire.

Legăturile Ankarei cu Cairo au fost tensionate de când Sisi, pe atunci şef al armatei egiptene, a condus în 2013 înlăturarea lui Mohamed Mursi, din Frăţia Musulmană, care a fost puternic susţinut de Erdogan.

Cele două ţări au început anul trecut consultări între înalţi oficiali ai Ministerului de Externe, pe fondul unui efort al Turciei de a atenua tensiunile cu Egiptul, Emiratele Arabe Unite, Israelul şi Arabia Saudită.

Oficialii egipteni şi-au exprimat prudenţa cu privire la orice apropiere, deşi Erdogan a declarat în iulie că nu există niciun motiv pentru care să nu aibă loc discuţii la nivel înalt.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici