Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski se va adresa Congresului SUA

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski va susţine, miercuri, un discurs în format online în faţa membrilor Congresului american, în contextul în care Rusia continuă invazia, iar Kievul face presiuni asupra Statelor Unite pentru mai multă asistenţă.

311 afișări
Imaginea articolului Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski se va adresa Congresului SUA

„În timp ce războiul face ravagii în Ucraina, cu mare respect şi admiraţie pentru poporul ucrainean, invităm toţi membrii Camerei şi Senatului să participe la o alocuţiune online în Congresul Statelor Unite, susţinută de preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenskyi, miercuri, 16 martie, la ora 9:00 am (ora 15 - ora Kievului).", au scris Pelosi şi Schumer într-o scrisoare adresată membrilor.

Săptămâna trecută, Congresul a aprobat un pachet de ajutor de urgenţă cu 13,6 miliarde de dolari în asistenţă umanitară, de apărare şi economică pentru Ucraina.

În plus, Zelenski l-a presat recent pe preşedintele Joe Biden în timpul ultimei lor discuţii telefonice pentru mai multe sancţiuni aplicate Rusiei, potrivit CNN.

În scrisoarea adresată legislatorilor, Pelosi şi Schumer au reafirmat sprijinul SUA pentru Ucraina în timpul războiului.

„Congresul rămâne de neclintit în angajamentul de a sprijini Ucraina în faţa agresiunii crude şi diabolice a lui Putin şi de a adopta o legislaţie pentru a bloca şi izola economia rusă, precum şi de a oferi asistenţă umanitară, de securitate şi economică Ucrainei", au scris ei.

„Aşteptăm cu nerăbdare ocazia de a saluta discursul preşedintelui Zelenski în faţa Camerei şi Senatului şi de a transmite sprijinul nostru poporului ucrainean, care apără cu curaj democraţia", au declarat cei doi democraţi din Congres.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
zelenski,
congres,
sua

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici