Preşedintele ucrainean Zelenski demite un înalt funcţionar

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a emis sâmbătă un decret de demitere a unui înalt responsabil din domeniul securităţii şi a declarat separat că va continua campania sa de curăţare a guvernului, scrie Reuters.

1090 afișări
Imaginea articolului Preşedintele ucrainean Zelenski demite un înalt funcţionar

Autorităţile au demis zeci de oficiali în ultimele săptămâni şi au deschis anchete în cadrul unei campanii de amploare împotriva neregulilor. Uniunea Europeană afirmă că abordarea corupţiei este o cerinţă pentru ca Ucraina să adere la blocul cu 27 de membri.

Zelenskiy l-a demis pe Ruslan Dziuba din funcţia de comandant adjunct al Gărzii Naţionale, potrivit unui scurt decret emis de biroul prezidenţial. Documentul nu a oferit niciun motiv pentru această măsură.

Zelenski - care a subliniat necesitatea ca în special ministerul apărării să fie curăţat - nu l-a menţionat în mod specific pe Dziuba în discursul său video zilnic.

În schimb, el a declarat că s-a întâlnit cu oficiali din sectorul apărării şi din cadrul forţelor de ordine pentru a discuta modalităţi de a proteja instituţiile de ceea ce el a numit încercări din exterior sau din interior de a le reduce eficacitatea şi eficienţa.

Referindu-se la represiune, el a spus: "Toată această activitate nu se referă doar la anumite episoade sau proceduri penale ... statul va continua să modernizeze instituţiile în sine. Puritatea activităţii structurilor de stat trebuie să fie garantată".

Ministrul ucrainean al apărării a declarat joi că sute de funcţionari din minister sau din forţele armate au fost sancţionaţi anul trecut în urma unor audituri interne şi că are "toleranţă zero" faţă de corupţie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici