Preşedintele Ucrainei afirmă că nu va prelungi legea marţială, impusă după incidentul din zona Kerci

Preşedintele de la Kiev, Petro Poroşenko, a declarat că nu intenţionează să prelungească legea marţială, în afara cazului în care Ucraina este vizată de o agresiune pe scară largă lansată de Rusia, informează site-ul postului Deutsche Welle.

468 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Ucrainei afirmă că nu va prelungi legea marţială, impusă după incidentul din zona Kerci

Preşedintele Ucrainei afirmă că nu va prelungi legea marţială, impusă după incidentul din zona Kerci

"În afara cazului unei agresiuni pe scară largă, o intervenţie a forţelor militare ruse pe teritoriul ucrainean dincolo de linia de conflict (cu rebelii pro-ruşi) şi frontiera administrativă a Crimeei, legea marţială nu va fi prelungită", a declarat Poroşenko, duminică.

Luna trecută, Kievul a impus legea marţială în zece regiuni ucrainene, pentru o perioadă de 30 de zile, după ce forţele navale ruse au sechestrat trei nave militare ucrainene în zona strâmtorii Kerci, care desparte Marea Azov de Marea Neagră. Măsura ar urma să expire pe date de 26 decembrie

Rusia l-a acuzat pe Poroşenko că a provocat acest incident în încercarea de a câştiga popularitate înainte de scrutinul prezidenţial ce ar urma să aibă loc în luna martie. Poroşenko încă nu a confirmat oficial că va candida.

Liderul de la Kiev a anunţat că agenţia ucraineană de contrainformaţii va cerceta toţi angajaţii de stat din Ucraina care au rude cu cetăţenie rusă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici