Preşedinţii Poloniei, Ucrainei şi ai statelor baltice se deplasează marţi la Tbilisi

Preşedinţii din cinci state din fosta sferă de influenţă sovietică, Polonia, Ucraina şi cele trei state baltice, vor merge în cursul zilei de marţi la Tbilisi pentru a susţine Georgia, a declarat directorul Biroului de securitate naţională al preşedintelui polonez, Wladyslaw Stasiak.

234 afișări
Imaginea articolului Preşedinţii Poloniei, Ucrainei şi ai statelor baltice se deplasează marţi la Tbilisi

Preşedinţii Poloniei, Ucrainei şi ai statelor baltice se deplasează marţi la Tbilisi (Imagine: qqqqssss.files.wordpress.com)

"Preşedinţii sunt aşteptaţi la Varşovia în cursul dimineţii. Împreună cu preşedintele (polonez Lech) Kaczynski, îl vor lua în drumul lor pe preşedintele ucrainean Viktor Iuşcenko şi vor sosi la Tbilisi", a precizat Stasiak.

"Preşedintele eston Toomas Hendrik Ilves va merge în Georgia cu preşedintele lituanian Valdas Admakus şi cu preşedinţii polonez şi ucrainean. Letonia va fi reprezentată de premierul Ivars Godmanis", a declarat la Talin Toomas Sildam, purtătorul de cuvânt al preşedintelui eston.

Avionul preşedintelui polonez - cel mai probabil un Tupolev rusesc - ar urma să plece din capitala poloneză în jurul orei 11.00 (12.00, ora României).

"Preşedintele polonez îşi asumă un risc. Este o problemă de securitate a şefului statului. Situaţia este foarte instabilă în Georgia, se schimbă de la un minut la altul", a declarat şeful diplomaţiei poloneze, Radoslaw Sikorski.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici