Preşedinţii sud-americani fac apel la judecarea rebelilor ecuadorieni - VIDEO

Şefii de stat sud-americani au făcut un apel vineri, la Buenos Aires, la judecarea şi condamnarea "celor responsabili pentru tentativa de lovitură de stat" contra preşedintelui ecuadorian Rafael Correa, într-o declaraţie comună, la finalul unui summit.

40 afișări
Imaginea articolului Preşedinţii sud-americani fac apel la judecarea rebelilor ecuadorieni - VIDEO

Preşedinţii sud-americani fac apel la judecarea rebelilor ecuadorieni (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Preşedinţii "exprimă necesitatea de a-i vedea pe cei responsabili pentru tentativa de lovitură de stat judecaţi şi condamnaţi, reafirmându-şi susţinerea faţă de Guvernul constituţional" al Ecuadorului, potrivit textului declaraţiei, citit de ministrul argentinian al Afacerilor Externe, Hector Timerman.

Ei "condamnă energic" rebeliunea poliţiştilor şi militarilor şi sechestrarea lui Rafael Correa, afirmând că sunt hotărâţi "să nu tolereze nicio nouă atingere a autorităţii instituţionale", potrivit textului.

Şefii de stat, care au hotărât să se întâlnească de urgenţă pentru a-i veni în ajutor lui Rafael Correa, au hotărât să-i trimită în aceeaşi zi, la Quito, pe miniştii lor de Externe.

Preşedinţii peruan Alan Garcia, venezuelan, Hugo Chavez, chilian, Sebastian Pinera, bolivian, Evo Morales, columbian, Juan Manuel Santos şi uruguayan, Jose Mujica, au fost prezenţi, alături de Kirchner şi soţul ei, fostul preşedinte Nestor Kirchner, secretarul general al UNASUR.

Preşedintele brazilian, Luiz Inacio Lula da Silva, a cărui succesoare desemnată candidează la alegerile de duminică, l-a trimis în Ecuador pe ministrul interimar al Afacerilor Externe, Antonio Patriota.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici