Presiune politică asupra lui Joe Biden, după decesele americanilor în urma atacurilor efectuate de Iran

Presiunea politică asupra preşedintelui Joe Biden, pentru a da o lovitură directă împotriva Iranului, se intensifică în urma atacurilor lansate de Iran, care au dus la moartea a trei soldaţi americani şi rănirea altor câteva zeci.

31666 afișări
Imaginea articolului Presiune politică asupra lui Joe Biden, după decesele americanilor în urma atacurilor efectuate de Iran

Presiune politică asupra lui Joe Biden, după decesele americanilor în urma atacurilor efectuate de Iran

Potrivit Reuters, Joe Biden a evitat, până în acest moment, să efectueze acest atac, pe fondul temerii de a declanşa un război mai amplu.

Opţiunile de răspuns ale lui Biden pot varia de la a viza forţele iraniene din afara sau chiar din interiorul Iranului, sau ar putea opta pentru un atac de represalii mai prudent doar împotriva militanţilor responsabili susţinuţi de Iran, spun experţii.

De la începutul războiului dintre Israel şi Hamas, forţele americane au fost atacate de peste 150 de ori în Orientul Mijlociu. Cu toate acestea, până la atacul de duminică, nu au existat decese şi atât de mulţi răniţi în rândul soldaţilor americani. Acest lucru i-a permis lui Biden spaţiul politic pentru a aplica represaliile americane, provocând costuri forţelor susţinute de Iran fără a risca un război direct cu Teheranul.

Replica administraţiei prezidenţiale

Citat de Reuters, Joe Biden a transmis că Statele Unite vor răspunde la acest atac, fără a oferi detalii suplimentare.

Totodată, administraţia prezidenţială a declarat faptul că se fac eforturi mari pentru ca trupele americane din întreaga lume să fie în siguranţă şi protejate.

Biden, ţinta criticilor venite din partea oficialilor americani

Fostul preşedinte al SUA, Donald Trump, a făcut primele declaraţii în privinţa modului de acţiune al lui Joe Biden. Acesta descrie atacul ca fiind ,,o consecinţă a slăbiciunii şi a capitulării” actualului preşedinte american.

Reprezentanta democrată Barbara Lee şi-a exprimat în mod deschis îngrijorarea că strategia lui Biden de a limita conflictul dintre Israel şi Hamas la Gaza eşuează.

"După cum vedem acum, acesta scapă de sub control. Începe să apară ca un război regional şi, din păcate, Statele Unite şi trupele noastre sunt în pericol", a declarat aceasta, reînnoind apelurile pentru încetarea focului.

Experţii avertizează că orice lovitură împotriva forţelor iraniene în interiorul Iranului ar putea forţa Teheranul să răspundă în forţă, escaladând situaţia într-un mod care ar putea antrena Statele Unite într-un război major în Orientul Mijlociu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici