Presupus jihadist care ar fi planificat un atentat, arestat în Germania

Autorităţile germane au arestat un presupus jihadist care ar fi planificat un atentat. Ar fi vorba despre un tânăr germano-egiptean în vârstă de 29 de ani, Tarik S.

201 afișări
Imaginea articolului Presupus jihadist care ar fi planificat un atentat, arestat în Germania

Presupus jihadist care ar fi planificat un atentat, arestat în Germania

Tânărul în vârstă de 29 de ani a fost reţinut marţi seara în locuinţa sa din oraşul Duisburg, situat în vestul Germaniei, iar procurorii au declarat că este anchetat "sub suspiciunea de conspiraţie în vederea comiterii unei infracţiuni sau a unei crime", relatează AFP.

Autorităţile nu au dezvăluit identitatea acestuia, dar mass-media l-au numit Tarik S., un germano-egiptean cu un lung istoric de implicare în activităţi jihadiste.

El "se pare că a cercetat posibile ţinte legate de evenimente pro-israeliene", a declarat Herbert Reul, ministrul de interne al landului Renania de Nord-Westfalia, într-o conferinţă de presă.

Germania a sporit securitatea în jurul zonelor evreieşti de când Hamas a lansat atacul asupra Israelului la 7 octombrie, la care Israelul a răspuns prin bombardarea neîncetată a Fâşiei Gaza.

Reul a declarat că poliţia a fost alertată de "un serviciu de informaţii străin" înainte de a-l aresta pe bărbat şi că analiza datelor de pe dispozitivele confiscate la domiciliul său a sporit suspiciunile împotriva acestuia.

"Nu putem exclude o legătură cu situaţia din Orientul Mijlociu sau din Israel, dar nici nu putem confirma acest lucru", a spus Reul.

Nu este clar dacă suspectul a vizat un anumit eveniment.

În declaraţia lor, procurorii din Duesseldorf spun că există indicii că suspectul a fost în contact cu cineva din străinătate într-o "manieră relevantă din punct de vedere penal".

Reul a dezvăluit că suspectul a călătorit în Siria în 2013, unde s-a alăturat grupării Stat Islamic (SI).

La întoarcerea sa în Germania, el a fost condamnat de un tribunal din Duesseldorf în 2017 pentru apartenenţă la o organizaţie teroristă străină şi a fost închis pentru cinci ani, potrivit procurorilor.

Sute de manifestaţii pentru Israel au avut loc în Germania de la atacul Hamas asupra Israelului. Mai multe manifestaţii au degenerat în ciocniri cu forţele de ordine, în special la Berlin. O sinagogă din capitală a fost, de asemenea, ţinta unor cocteiluri Molotov, care nu s-au soldat cu pagube sau răniţi.

Duminică, mii de persoane au manifestat la Berlin în semn de solidaritate cu Israelul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici