Presupuşi militanţi ai grupării teroriste Stat Islamic susţin că deţin armament care aparţinea militarilor americani în Afganistan - FOTO

Militanţi care ar avea legături cu reţeaua teroristă Stat Islamic (SI) au publicat fotografii pentru a demonstra că deţin armanent şi echipament care aparţinea militarilor americani şi care au fost luate de organizaţie din zona de est a Afganistanului, relatează Reuters online.

2509 afișări
Imaginea articolului Presupuşi militanţi ai grupării teroriste Stat Islamic susţin că deţin armament care aparţinea militarilor americani în Afganistan - FOTO

Presupuşi militanţi ai grupării teroriste Stat Islamic susţin că deţin armament care aparţinea militarilor americani în Afganistan - FOTO (Imagine: heavy.com)

În fotografii, care au fost date publicităţii sâmbătă, se poate vedea un lansator portabil american de rachete, un aparat de radio, grenade şi alte echipamente care nu sunt de obicei folosite de trupele afgane, precum şi imagini cu documente de identitate ale unui militar al armatei americane, pe nume Ryan Larson.

Comandamentul armatei americane la Kabul a negat orice sugestie că soldatul ar fi fost capturat, susţinând că el "(...)rămâne la datorie în cadrul unităţii sale".

Trupele americane pentru operaţiuni speciale au luptat alături de forţele afgane în cadrul unei noi ofensive împotriva militanţilor care jură credinţă reţelei Stat Islamic în provincia Nangarhar, la graniţa cu Pakistanul.

Larson "a fost ataşat al unei unităţi care coordona o operaţiune alături de forţele afgane" , a declarat comandantul Ron Flesvig, un purtătorul de cuvânt al armatei americane.

"Documentele de identitate ale militarului şi o parte din echipament au fost lăsate la faţa locului în urma operaţiunii. Pierderea documentelor personale de identitate este un act regretabil", a spus acesta.

Pe web-site-ul pe care au fost publicate fotografiile era speculat că echipamentul şi armele au fost lăsate în acel loc în timpul acelei operaţiuni, însă Flesvig a spus că oficiali americani încearcă în continuare să afle cu exactitate când şi cum s-au pierdut ele.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici