Presupuşii autori ai violului colectiv din India vor compărea luni în faţa justiţiei. Audierile vor fi cu uşile închise

Cinci presupuşi autori ai violului colectiv al unei studente la New Delhi la 16 decembrie vor compărea luni pentru prima dată în faţa unui tribunal indian, în timp ce poliţia a luat importante măsuri de securitate.

332 afișări
Imaginea articolului Presupuşii autori ai violului colectiv din India vor compărea luni în faţa justiţiei. Audierile vor fi cu uşile închise

Presupuşii autori ai violului colectiv din India vor compărea luni în faţa justiţiei

Suspecţii, cu vârste cuprinse între 19 şi 35 de ani, riscă pedeapsa cu moartea dacă vor fi declaraţi vinovaţi. Ei sunt acuzaţi de răpire, viol, crimă şi furt după această agresiune violentă care a şocat ţara şi a scos cetăţenii în stradă, un fapt neobişnuit pentru astfel de incidente.

Într-o societate dominată de bărbaţi, violul acestei studente în vârstă de 23 de ani, decedată în urma rănilor, a determinat o dezbatere privind violenţa împotriva femeilor şi lipsa de acţiune a justiţiei şi poliţiei în faţa unor astfel de infracţiuni care rămân nepedepsite de cele mai multe ori.

Cei cinci acuzaţi, care locuiesc în cartiere sărace din New Delhi, sunt Ram Singh, Mukesh Singh, Vijay Sharma, Akshay Thakur şi Pawan Gupta.

Cel de-al şaselea acuzat, care s-a prezentat ca având 17 ani, a fost supus unei examinări osoase pentru a i se verifica vârsta în scopul de a se stabili dacă va fi judecat de un tribunal pentru minori.

În India, acuzaţii sunt aduşi de obicei în faţa justiţiei în general la câteva luni după comiterea faptelor, dar în acest caz, procedura a fost accelerată.

Acuzaţii vor compărea după puţin mai mult de o săptămână de la moartea tinerei într-un spital din Singapore, unde fusese transferată pentru a primi îngrijiri medicale în urma a trei intervenţii chirurgicale şi a unui stop cardiac în India.

Poliţia a promis "securitate maximă" pentru audierea în faţa tribunalului Saket, în sudul Delhi, din cauza temerilor că cei cinci acuzaţi ar putea fi agresaţi. Un bărbat a fost arestat săptămâna trecută în timp ce încerca să amplaseze o bombă în apropierea domiciliului unuia dintre ei.

Un purtător de cuvânt al închisorii Tihar, unde bărbaţii se află în detenţie de la arestarea lor în urmă cu trei săptămâni, a precizat că aceştia vor compărea în cursul dimineţii.

"Securitatea a fost consolidată în incinta tribunalului", a declarat acest purtător de cuvânt, Sunil Gupta.

Potrivit experţilor judiciari, tribunalul din districtul Saket ar urma să transfere cazul unui alt tribunal cu mai multe prerogative, care să permită o instrucţie accelerată.

Magistrata indiană care examinează cazul de violare în grup a unei studente, la New Delhi, a dispus ca şedinţa de luni, în care cei cinci acuzaţi principali apar în faţa instanţei, să aibă loc cu uşile închise, în contextul unor tensiuni

"Sala de şedinţă este plină-ochi. A devenit imposibil ca această Curte să lucreze în această situaţie", a declarat magistrata Namrita Aggarwal, în timp ce avocaţii se manifestau în mod zgomotos.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici