Presupusul autor al atentatului de la Minsk a fost arestat

Doi suspecţi, între care şi presupusul autor al atentatului de luni de la metroul din Minsk, soldat cu 12 morţi şi peste o sută de răniţi, au fost arestaţi de poliţie, a anunţat miercuri Parchetul general din Belarus.

23 afișări
Imaginea articolului Presupusul autor al atentatului de la Minsk a fost arestat

Presupusul autor al atentatului de la Minsk a fost arestat (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cei doi bărbaţi au avut "primele interogatorii în prezenţa avocatului lor", a declarat Procurorul general adjunct, Andrei Şved, citat de agenţia Interfax.

Potrivit înregistrării video de la metroul din Minsk, "unul dintre ei este, după toate probabilităţile, autorul atentatului", a adăugat el.

Directorul KGB, Vadim Zaiţev anunţase marţi că, pe baza informaţiilor obţinute de la martori, "a fost creat portretul-robot al bărbatului suspectat de comiterea atacului terorist la metroul din Minsk".

"Este vorba de un bărbat de aproximativ 27 de ani, care aparent nu este slav, având înălţimea cuprinsă între 1,75 şi 1,80 metri", potrivit lui Zaiţev.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici