Presupusul autor al filmului antiislam se află sub protecţia poliţiei în California - VIDEO

Bărbatul considerat de către presa americană ca fiind posibilul autor al filmului controversat despre Islam care a provocat violenţe în Orientul Mijlociu şi Maghreb se află sub protecţia poliţiei la sud de Los Angeles.

562 afișări
Imaginea articolului Presupusul autor al filmului antiislam se află sub protecţia poliţiei în California - VIDEO

Presupusul autor al filmului antiislam se află sub protecţia poliţiei în California

Suspectat că a postat pe YouTube trailerul filmului amator ce îl ridiculizează pe profetul Mahomed şi că ar fi chiar autorul acestuia, Nakoula Basseley Nakoula a solicitat protecţia poliţiei după ce a fost identificat de presă miercuri seară.

De atunci casa acestui copt din Cerritos, la 40 de kilometri sud de Los Angeles, este sub supraveghere fiind înconjurată de jurnalişti, a constatat joi un fotoreporter al AFP.

"Am primit un apel şi am răspuns, noi asigurăm siguranţa publică", a declarat simplu Steve Whitmore, purtător de cuvânt al şerifului din districtul Los Angeles, întrebat despre protecţia lui Nakoula Basseley. "Nu a fost nicio revoltă, nicio crimă: dacă monitorizăm cartierul este din cauza voastră (a jurnaliştilor)".

Purtătorul de cuvânt nu a precizat cine a chemat poliţia în ajutor, nici despre ce fel de protecţie este vorba.

Anterior, un jurnalist AFP s-a deplasat la domiciliul lui Nakoula Basseley Nakoula, în faţa căruia erau staţionate mai multe vehicule ale forţelor de ordine. Doi agenţi s-au aflat în interiorul casei timp de peste o oră înainte de a ieşi fără a face comentarii în juru orei locale 21:00 (07:00, ora României).

Familia a refuzat să facă declaraţii, însă AFP a putut constata că uşa de la intrarea casei este foarte asemănătoare cu cea care apare în mai multe scene din filmul controversat, ale cărui extrase sunt vizibile pe Internet.

Surse neidentificate au declarat pentru postul de televiziune ABC că Nakoula Basseley, în vârstă de 55 de ani, se teme pentru viaţa sa.

Conform unor documente judiciare din care AFP a obţinut o copie, bărbaul a fost condamnat la 21 de luni de închisoare în 2010 pentru escrocherii bancare.

Trailerul filmului vizibil pe Internet a declanşat violenţe multiple în Orientul Mijlociu şi în lumea arabă de marţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici