Prim-ministrul Olandei, Mark Rutte: „Blocul UE are nevoie de aprovizionarea din Rusia. Acesta e adevărul inconfortabil”

Prim-ministrul olandez, Mark Rutte, a subliniat că este imposibil ca UE să oprească complet importul de gaz şi petrol rusesc.

5273 afișări
Imaginea articolului Prim-ministrul Olandei, Mark Rutte: „Blocul UE are nevoie de aprovizionarea din Rusia. Acesta e adevărul inconfortabil”

„Nu este posibil” ca Uniunea Europeană să-şi întrerupă complet furnizarea de petrol şi gaze ruseşti, a avertizat premierul, citat de CNN.

„Trebuie să discutăm despre vulnerabilităţile noastre în ceea ce priveşte dependenţa de petrolul şi gazul rusesc. Nu voi pleda să ne întrerupem astăzi aprovizionarea cu petrol şi gaze din Rusia", a spus Rutte într-o conferinţă de presă comună cu omologul său francez ce a avut loc miercuri, 9 martie.

Blocul are nevoie de aprovizionarea rusă, a subliniat Rutte, numind acest fapt drept „adevărul inconfortabil”.

Marţi, UE şi-a anunţat planurile de a reduce importurile de gaze ruseşti cu două treimi în acest an şi de a elimina nevoia generală „cu mult înainte de 2030”.

Rutte a adăugat că sancţiunile blocului împotriva Rusiei sunt „îndreptate” către conducerea rusă, iar nu către popor.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici