Prima Doamnă a SUA, Jill Biden, s-a întâlnit cu refugiaţi ucraineni în estul Slovaciei

Prima doamnă a SUA, Jill Biden, s-a întâlnit duminică cu refugiaţi ucraineni în estul Slovaciei, în ultima zi completă a turneului său în România şi Slovacia pentru a vizita militarii americani dislocaţi acolo, precum şi femeile şi copiii care au fugit de invazia Rusiei în Ucraina.

334 afișări
Imaginea articolului Prima Doamnă a SUA, Jill Biden, s-a întâlnit cu refugiaţi ucraineni în estul Slovaciei

Biden a vorbit cu familii, voluntari şi lucrători ai autorităţilor locale la un centru de refugiaţi din oraşul Kosice din estul Slovaciei, unul dintre principalele puncte de tranzit pentru peste 400.000 de refugiaţi ucraineni care au trecut graniţa în Slovacia, relatează agenţia de presă Reuters.

Organizaţia Naţiunilor Unite afirmă că, în total, 5,8 milioane de persoane au fugit din Ucraina de când Rusia a început ceea ce descrie ca fiind o "operaţiune militară specială" în Ucraina, la 24 februarie.

"Când a început războiul, am înţeles că niciun loc din Ucraina nu este sigur", i-a spus lui Jill Biden Viktoria Kutocha, o profesoară care a fugit din oraşul vestic Uzhhorod împreună cu fiica ei de 7 ani.

Biden, care predă limba engleză şi scrie la un colegiu comunitar din Virginia, a vizitat, de asemenea, o şcoală locală frecventată de copii refugiaţi.

"Inimile poporului american sunt alături de mamele din Ucraina", a spus ea, urându-le femeilor de la şcoală o Zi a Mamei fericită.

În cursul zilei de duminică, Biden şi premierul slovac Eduard Heger au vizitat Vysne Nemecke, principalul punct de trecere a frontierei de 98 km dintre Slovacia şi Ucraina.

Ea şi-a exprimat recunoştinţa faţă de oficiali şi organizaţii neguvernamentale şi s-a alăturat unei scurte rugăciuni pentru refugiaţi într-o capelă improvizată într-unul dintre numeroasele corturi instalate de grupurile de ajutorare.

Biden va părăsi regiunea luni, după un turneu de patru zile.

Majoritatea refugiaţilor care au trecut în Slovacia au călătorit mai departe spre alte ţări, dar peste 74.000 au primit statutul de protecţie temporară în această ţară de 5,5 milioane de locuitori.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici