VIDEO Moment istoric: Nora Al-Matrooshi este prima femeie astronaut din Emiratele Arabe Unite

  • Nora Al-Matrooshi scrie istorie în Emiratele Arabe Unite.
  • Tânăra de 28 de ani este prima femeie astronaut din ţară.
  • Ea şi Mohammed Al-Mulla au fost selectaţi din peste 4.000 de candidaţi.
810 afișări
Imaginea articolului VIDEO Moment istoric: Nora Al-Matrooshi este prima femeie astronaut din Emiratele Arabe Unite

FOTO: Twitter

Nora Al-Matrooshi (28 de ani) scrie istorie în Emiratele Arabe Unite, fiind prima femeie astronaut din ţara sa.

Alături de Mohammed Al-Mulla (32 de ani), face parte din ultima serie de astronauţi acceptaţi în programul Centrului Spaţial Mohammed Bin Rashid (MBR) din Emiratele Arabe Unite. Anunţul a fost făcut pe Twitter chiar de şeicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum, vicepreşedinte şi prim-ministru al ţării. Cei doi au fost selectaţi din peste 4.000 de candidaţi.

„Naţiunea mi-a oferit clipe de neuitat astăzi. Îmi propun să muncesc din greu pentru a lua parte la momente istorice şi realizări ce vor fi gravate pentru eternitate în memoria poporului nostru", a scris pe Twitter Nora Al-Matrooshi, înainte de a le mulţumi conducătorilor şi echipei de la Programul de astronauţi din Emiratele Arabe Unite. „Pregătirile şi munca încep de acum", promite tânăra.

Nora Al-Matrooshi s-a născut în 1993 şi e licenţiată în inginerie mecanică, la Universitatea din Emiratele Arabe Unite, relatează CNN. „Pasiunea ei pentru spaţiul cosmic a început de la o vârstă fragedă”, se arată în videoclipul de prezentare.

Tânăra susţie că trăieşte după deviza „Fă ceea ce te face fericit”, iar visul său pare pe cale să se îndeplinească. Alături de echipa NASA şi de colegul său, Mohammed  Al-Mulla, pilot comercial născut în 1988, se va pregăti pentru viitoarele explorări spaţiale.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici