Prima misiune a robotului submarin pentru găsirea epavei avionului Boeing 777 a fost scurtată

Apele foarte adânci au constrâns marţi robotul submarin însărcinat cu găsirea epavei avionului Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines să-şi scurteze misiunea la şase ore, au anunţat autorităţile australiene.

1041 afișări
Imaginea articolului Prima misiune a robotului submarin pentru găsirea epavei avionului Boeing 777 a fost scurtată

Prima misiune a robotului submarin pentru găsirea epavei avionului Boeing 777 a fost scurtată

Vehiculul autonom submarin Bluefin-21, echipat cu un sonar, a fost mobilizat luni seara de nava australiană Ocean Shield, care coordonează operaţiunile de căutare a avionului dispărut pe 8 martie.

"După aproximativ şase ore de misiune, Bluefin-21 a atins limita de adâncime (4.500 de metri) şi s-a ridicat la suprafaţă", a anunţat Centrul comun de coordonare a agenţilor (JACC), însărcinat cu organizarea operaţiunilor.

"Informaţiile colectate pe parcursul celor şase ore de căutări sunt în curs de recuperare şi de examinare", a precizat JACC.

Robotul trebuia iniţial să îndeplinească o misiune de 16 ore. O a doua misiune ar urma să fie efectuată în cursul zilei, în cazul în care condiţiile meteorologice vor fi favorabile, a anunţat JACC.

Bluefin-21 are forma unei torpile lungi de 4,93 metri şi este echipat cu un sonar.

Zona în care Ocean Shield sondează fundul oceanului este de doar câţiva kilometri pătraţi şi se situează la 2.312 kilometri nord-vest de Perth, oraş situat în vestul Australiei.

Avionul Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines, care trebuia să efectueze zborul MH370 între Kuala Lumpur şi Beijing, a dispărut în dimineaţa zilei de 8 martie la puţin timp după ce a decolat din capitala malaysiană.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici