Prima reacţie publică a prinţului Harry, după criza din Familia Regală: Decizia retragerii a fost luată cu o „mare tristeţe” - VIDEO

Prinţul Harry a vorbit, duminică, despre „marea tristeţe” pe care i-a adus-o decizia de a se retrage din Familia Regală, în urma acordului stabilit cu Regina Elizabeth a II-a şi membrii seniori ai Casei Regale din Marea Britanie, scrie Reuters.

3844 afișări
Imaginea articolului Prima reacţie publică a prinţului Harry, după criza din Familia Regală: Decizia retragerii a fost luată cu o „mare tristeţe” - VIDEO

Prima reacţie a prinţului Harry, după criza din Familia Regală

Palatul Buckingham a anunţat, sâmbătă, faptul că prinţul Harry şi Meghan nu o vor mai reprezenta formal pe Regina Elizabeth a II-a, nu vor mai folosi titulatura de „Alteţa sa Regală” şi se vor susţine financiar. 

Scopul noului acord a fost să pună capăt crizei care a izbucnit în Familia Regală britanică, după ce cuplul şi-a anunţat intenţia de a reduce din apariţiile oficiale în numele Reginei Elizabeth a II-a şi a de a petrece mai mult timp în America de Nord. 

Prinţul Harry a susţinut, duminică, un discurs pentru organizaţia caritabilă Sentebale şi a declarat, vizibil afectat, că rezultatul final al discuţiilor cu Familia Regală nu a fost acela pe care el şi soţia sa, Meghan Markle, l-ar fi dorit. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

at tonight’s dinner for supporters of Sentebale in London Video © SussexRoyal

A post shared by The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) on

Jan 19, 2020 at 2:00pm PST

„Noi am sperat să putem continua să o reprezentăm pe Regină, ţările Commonwealth şi asociaţiile mele militare, fără fonduri publice. Din păcate, acest lucru nu a fost posibil”, a spus prinţul Harry, al şaselea pretendent la tronul Marii Britanii, transmite Reuters.

„Am acceptat acest acord ştiind că cine sunt eu cu adevărat nu se va schimba şi voi rămâne la fel de dedicat. Dar, sper că vă va ajuta să înţelegeţi faptul că a trebuit să fac un pas înapoi în schimbul unei vieţi mai liniştite”, a mai adăugat prinţul. 

Conform noului aranjament, Harry va rămâne prinţ iar cuplul îşi va păstra titlul de duci de Sussex, în timp ce îşi încep o nouă viaţă, departe de Marea Britanie. Prinţul Harry şi Meghan Markle îşi vor petrece majoritatea timpului în America de Nord, dar nu vor mai participa la evenimentele viitoare ale Familiei Regale. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici