Prima unitate a armatei Statelor Unite a părăsit Irakul

Prima unitate militară americană programată să se retragă din Irak, în baza unui plan al administraţiei Bush de a reduce efectivele Statelor Unite, a părăsit zona de conflict, a declarat vineri o purtătoare de cuvânt a armatei, citată de Reuters.

1 afișare
Imaginea articolului Prima unitate a armatei Statelor Unite a părăsit Irakul

O unitate a armatei Statelor Unite a părăsit Irakul

O unitate a Corpului puşcaşilor marini (Marine Expeditionary Unit, MEU), formată din 2.200 de militari care au fost mobilizaţi în Anbar, s-a îmbarcat la bordul unei nave şi se îndreaptă spre ţară.

"Întregul contingent MEU este din nou la bordul vasului aparţinând gupului Bonhomme Richard Strike şi ne îndreptăm către casă", a declarat căpitanul Pamela Marshall.

La începutul acestui an Statele Unite şi-au sporit efectivele în Irak cu 30.000 de soldaţi, conform unei strategii de securitate, pentru a permite politicienilor irakieni să promoveze o legislaţie care la momentul actual este considerată de Washington critică pentru menţinerea stabilităţii pe termen lung.

În septembrie, preşedintele american Gorge W. Bush a ordonat reducerea trupelor, aprobând un plan al principalului comandant militar în Irak de a reduce efectivele cu 20.000-30.000 de soldaţi, până la mijlocul anului 2008.

O brigadă de luptă, care de regulă are aproximativ 4.000 de soldaţi, este programată să părăsească Irakul la mijlocul lunii decembrie, urmată de alte patru brigade şi două batalioane ale puşcaşilor marini. Trupele americane în Irak numără în prezent aproximativ 165.000 de soldaţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici