Prima vizită din ultimii zece ani a unui preşedinte chinez în Japonia

Preşedintele chinez Hu Jintao a sosit marţi la Tokyo, în cadrul primei vizite din ultimii zece ani efectuate de un şef de stat chinez în Japonia, relatează AFP.

28 afișări
Imaginea articolului Prima vizită din ultimii zece ani a unui preşedinte chinez în Japonia

Prima vizită din ultimii zece ani a unui preşedinte chinez în Japonia (Imagine: Mediafax Foto)

Avionul companiei Air China a aterizat pe aeroportul Haneda, în apropiere de capitală, zonă unde măsurile de securitate au fost sporite. O autostradă a fost închisă temporar traficului, pentru a permite trecerea coloanei oficiale.

Peste 200 de diplomaţi şi oameni de afaceri chinezi l-au întâmpinat pe preşedintele Hu Jintao, arborând drapele chineze şi japoneze. Preşedintele chinez se va întâlni în trei rânduri cu împăratul Akihito, semn al importanţei pe care Japonia o acordă acestei vizite.

Hu, care se va afla în Japonia în perioada 6 - 10 mai, este cel de-al doilea preşedinte chinez, după Jiang Zemin, în 1998, care vizitează arhipelagul, în 36 de ani de relaţii diplomatice.

Preşedintele chinez, care va fi primit şi de premierul japonez Yasuo Fukuda, a plasat această deplasare sub semnul unei ameliorări a relaţiilor bilaterale. Hu Jintao este însoţit de soţia sa, Liu Yongqing, de negociatorul-şef chinez în dosarul nuclear nord-coreean, Wu Dawi, şi de ministrul de Externe Yang Jiechi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici