Primaria din Praga va plăti repatrierea trupului tânărului rom mort în Cehia

Primăria din Praga va asigura plata transportului către România a trupului neînsufleţit al tânărului rom care a murit, luni, într-un spital din capitala cehă, a declarat, marţi, Luděk Schraib, purtător de cuvânt al municipalităţii, citat de MEDIAFAX Cehia.

141 afișări
Imaginea articolului Primaria din Praga va plăti repatrierea trupului tânărului rom mort în Cehia

Primaria din Praga va plăti repatrierea trupului tânărului rom mort în Cehia

După repatrierea trupului neînsufleţit, Primăria intenţionează să ceară Ministerului pentru Drepturile Omului rambursarea sumei.

Rudele tânărului au declarat, marţi, că nu dispun de suma necesară pentru repatriere şi că au făcut apel pentru ajutor la locuitorii capitalei cehe. "Valoarea facturii este de 89.000 de coroane (circa 3.450 de euro - n.red.), dar ambasada română ne poate da banii cel mai devreme în 15 zile", a declarat un purtător de cuvânt al familiei tânărului rom, adăugând că rudele pot strânge doar 1.000 de euro.

Ulterior, Ion Cândea, însărcinat cu afaceri în cadrul ambasadei României în Cehia, a declarat pentru MEDIAFAX că un reprezentant al familiei tânărului a contactat ambasada în legătură cu eliberarea actelor necesare repatrierii trupului, respectiv a unui paşaport mortuar şi a certificatului de deces.

"Familia a contactat totodată o firmă de pompe funebre care a anunţat deja ambasada că i s-au plătit toate costurile aferente procedurilor necesare în vederea repatrierii. Practic, familia tânărului a plătit tot", a explicat Cândea.

El a mai spus că ambasada este pregătită să elibereze într-un timp cât mai scurt toate actele necesare pentru repatrierea tânărului.

"Familia trebuie să elibereze o serie de documente de la autorităţile cehe. Trebuie să facă traducerea autorizată a acestora, deja ştiu unde să se adreseze. Apoi, separat, pe baza acestor hârtii noi vom realiza cât mai curând restul procedurilor", a mai spus Cândea.

Ion Miclescu, în vârstă de 17 ani, a murit luni, la spitalul Kralovske Vinohrady din Praga, unde se afla de două săptămâni în stare critică. Conducerea spitalului a cerut ambasadei române la Praga să precieze dacă Miclescu beneficia de asigurare medicală în România, în condiţiile în care costurile spitalizării au depăşit 1 milion de coroane (circa 40.000 de euro).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici