Primarul din New Orleans ordonă evacuarea oraşului

Primarul din New Orleans, Ray Nagin, a ordonat duminică evacuarea oraşului înaintea trecerii uraganului Gustav, pe care l-a numit "furtuna secolului", relatează AFP.

17 afișări
Imaginea articolului Primarul din New Orleans ordonă evacuarea oraşului

Primarul din New Orleans ordon� evacuarea ora�ului, înaintea trecerii uraganului Gustav

"Anunţ astăzi evacuarea obligatorie a oraşului New Orleans, care va începe la ora 08.00 (duminică, 16.00 ora României) în partea de vest", a declarat Nagin într-o conferinţă de presă.

"Vrem toată lumea (...) vrem o evacuare de sută la sută. Dacă decideţi să rămâneţi, veţi fi singuri", a precizat el. "Este cea mai puternică dintre furtuni, aceasta este atât de puternică şi câştigă în intensitate tot mai mult, încât nu sunt sigur că am mai văzut aşa ceva", a explicat el.

Edilul a apreciat că mai puţin de jumătate dintre locuitori au părăsit oraşul, în pofida avertismentelor. "Înfruntarea furtunii ar fi una dintre cele mai grave erori pe care o puteţi face în viaţa voastră", a avertizat el.

Ray Nagin a declarat că poliţia, pompierii şi alt personal de urgenţă vor fi detaşaţi în afara oraşului, spre zone mai sigure. O echipă de mai puţin de 50 de muncitori municipali va rămâne, potrivit autorităţilor.

Uraganul Gustav a provocat moartea a 85 de persoane în Craibe, înainte de a se abate sâmbătă asupra Cubei, provocând pagube şi răniţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici