Primarul Londrei declară că Donald Trump nu este binevenit în urma incidentului de pe Twitter

Primarul Londrei, Sadiq Khan, a declarat, joi, că Donald Trump nu este binevenit în capitala Marii Britanii, după ce preşedintele american a redistribuit trei clipuri antimulmane pe Twitter şi a pornit un schimb de replici acide cu premierul britanic Theresa May, informează site-ul postului CNN.

2671 afișări
Imaginea articolului Primarul Londrei declară că Donald Trump nu este binevenit în urma incidentului de pe Twitter

Primarul Londrei declară că Donald Trump nu este binevenit în urma incidentului de pe Twitter

Declaraţia lui Sadiq Khan marchează o nouă voce pe lista oficialilor britanici care şi-au exprimat indignarea faţă de postările recente ale lui Donald Trump. Preşedintele american a redistribuit pe contul personal de Twitter trei clipuri antimusulmane postate anterior de Jayda Fransen, liderul partidului antiimigraţie Pe Primul Loc Marea Britanie.

Primarul Londrei, adept al religiei musulmane, a catalogat formaţiunea drept "un grup josnic şi extremist care există pentru a semăna diviziune şi ură în ţară", adăugând că este "clar că orice vizită oficială a preşedintelui Donald Trump în Marea Britanie nu va fi bine primită".

"Mulţi britanici care iubesc America şi pe americani vor vedea asta ca pe o trădare a relaţiei speciale dintre cele două ţări. Cerşeşte credinţa că preşedintele celui mai apropiat aliat al nostru nu vede că susţinerea grupului extremist subminează valoriile toleranţei şi diversităţii care fac Marea Britanie să fie extraordinară", a mai declarat Sadiq Khan.

Când Theresa May şi-a exprimat indignarea faţă de postările lui Donald Trump, acesta a răspuns prin a posta pe Twitter "@Theresa_May, nu te concentra asupra mea, concentrează-te asupra terorismului islamic radical şi distructiv care se desfăşoară în Marea Britanie. Noi suntem bine aici!".

Cu toate acestea, un purtător de cuvânt al Biroului premierului britanic a declarat că, deşi Theresa May condamnă atitudinea preşedintelui american, oferta unei vizite de stat rămâne valabilă.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici