Primele cazuri de gripă porcină confirmate în Danemarca şi Hong Kong

Primul caz de gripă porcină a fost confirmat vineri în Danemarca, iar un prim caz de contaminare cu acest virus a fost confirmat şi în Hong Kong, în timp ce în Mexic a crescut bilanţul la 343 de cazuri confirmate, dintre care 15 mortale.

22 afișări
Imaginea articolului Primele cazuri de gripă porcină confirmate în Danemarca şi Hong Kong

Primele cazuri de gripă porcină confirmate în Danemarca şi Hong Kong (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Autorităţile sanitare din statul scandinav au anunţat vineri că un danez este afectat de gripa porcină. Este vorba despre o femeie revenită miercuri de la New York.

Danemarca avea până la 28 aprilie 12 cazuri suspecte, persoanele fiind plasate sub observaţie în spitale, după revenirea lor din Mexic şi Statele Unite. Testele lor s-au dovedit însă negative.

Pe de altă parte, un prim caz de contaminare cu virusul gripei porcine au fost confirmat în Hong Kong, a anunţat vineri şeful Executivului, Donald Tsang, care a decis sporirea stării de alertă.

"Avem primul nostru caz confirmat de gripă porcină la Hong Kong. Este vorba despre un mexican" sosit joi din Mexic prin Shanghai, a afirmat Tsang.

Hotelul Metropark, unde a stat mexicanul şi care este situat într-un district cunoscut pentru viaţa nocturnă, Wanchai, a fost izolat de un cordon de poliţişti care purtau măşti de protecţie, a continuat oficialul.

Personalul şi clienţii hotelului, circa 200 de persoane, au fost plasaţi în carantină pentru şapte zile, a declarat secretarul pentru Sănătate, York Chow.

În acelaşi timp, în Mexic, bilanţul gripei porcine a crescut la 343 de cazuri confirmate, dintre care 15 mortale, a anunţat vineri ministrul Sănătăţii, Jose Angel Cordova, apreciind că virusul nu este "atât de agresiv" pe cât se credea.

Bilanţul precedent menţiona joi 12 victime şi 300 de pacienţi infestaţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici