Primele fotografii cu Gabrielle Giffords, democrata împuşcată în cap în timpul incidentului armat din Arizona

Democrata americană Gabrielle Giffords, membra Camerei Reprezentanţilor care a fost rănită grav la cap în ianuarie într-un incident armat care a vizat-o la Tucson, în Arizona, a difuzat primele fotografii cu ea de la această dramă, în cursul căreia au fost ucise şase persoane.

631 afișări
Imaginea articolului Primele fotografii cu Gabrielle Giffords, democrata împuşcată în cap în timpul incidentului armat din Arizona

Primele fotografii cu Gabrielle Giffords, democrata împuşcată în cap în timpul incidentului armat din Arizona (Imagine: CNN)

Două portrete cu ea, în plan apropiat, zâmbitoare şi cu părul şaten, scurt, şi ochelari de vedere au fost postate pe pagina sa de Facebook.

Fotografiile au fost realizate la 17 mai, cu o zi înainte de a fi operată la cap.

Membră a Camerei Reprezentaţilor din partea statului Arizona (sud-vest) şi soţia comandantului navetei spaţiale Endeavour, Mark Kelly, ea a fost operată cu succes la 18 mai pentru a i se înlocui o parte din cutia craniană.

Această intervenţie a permis înlocuirea părţii din craniu eliminată pentru a lăsa suficient spaţiu şi pentru a-i permite creierului să se umfle după ce un glonţ tras de aproape i-a străpuns capul dintr-o parte în alta.

Giffords se află la centrul de recuperare din Houston (Texas, sud).

Ea a venit la jumătatea lui mai, cu puţin timp înainte de intervenţia chirurgicală, la Centrul spaţial Kennedy din Florida (sud-est) pentru a asista în privat, dintr-un scaun cu rotile, la lansarea navetei Endeavour, la bordul căreia se afla soţul ei.

Şase persoane, între care un judecător federal şi o fetiţă în vârstă de nouă ani au fost ucişi de Jared Loughner, în vârstă de 22 de ani, în Arizona la 8 ianuarie. În afară de Giffords, în vârstă de 40 de ani, alte 13 persoane au fosr rănite în acest incident.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici