Primele IMAGINI din interiorul petrolierului sub pavilion britanic capturat, în care apar membri ai echipajului

Presa de stat a Iranului a publicat imagini din interiorul petrolierului britanic capturat în Golf Persic, inclusiv cu membrii echipajului de pe navă. Imaginile video şi fotografice par să surprindă pregătirea meselor de către bucătari, dar şi membri ai echipajului în timp ce sunt informaţi de către un oficial iranian să nu se uite în camera de luat vederi. Gardienii Revoluţiei din Iran au capturat vineri un tanc petrolier sub pavilion britanic în Strâmtoarea Ormuz din Golful Persic.

6499 afișări
Imaginea articolului Primele IMAGINI din interiorul petrolierului sub pavilion britanic capturat, în care apar membri ai echipajului

Iranul a furnizat primele imagini din interiorul petrolierului britanic capturat

 
Nava Stena Impero a fost oprită de Gardienii Revoluţiei pentru „nerespectarea codului maritim internaţional, la solicitarea Autorităţii portuare şi maritime din provincia Hormuzgan”, a transmis site-ul Sepahnews.
 
Imaginile publicate de agenţiile de presă Fars şi Irib mai reprezintă membri ai echipajului , despre care BBC spune că sunt indieni, ruşi, letoni şi filipinezi-
în timp ce monitorizează computerele de la bord. 
 
 

Autorităţile britanice au transmis că nu au reuşit să intre în contact cu nava Stena Impero, care „se îndreaptă în nord, spre Iran” şi are 23 de persoane la bord. Petrolierul britanic se află acum în portul iranian Bandar Abbas, iar cei 23 de membri ai echipajului nu au voie să coboare de pe vas. La bord sunt 18 marinari indieni şi 5 de alte naţionalităţi.

O reuniune de urgenţă a guvernului britanic a avut loc ieri, iar COBRA, cabinetul britanic restrâns, care se ocupă de situaţiile de urgenţă a numit acţiunea Iranului drept „inacceptabilă şi cu potenţial mare de escaladare”. Ministrul de externe Jeremy Hunt a declarat parlamentarilor că a fost un act de piraterie de stat.

Strâmtoarea Ormuz este principala rută de transport a ţiţeiului.

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici