Primele imagini VIDEO cu românul răpit în Libia, în luna iulie. MAE verifică autenticitatea materialului

Ministerul Afacerilor Externe transmite, luni, că celula de criză care gestionează situaţia cetăţeanului român răpit, la jumătatea lunii iulie, în Libia, verifică dacă materialul video care face referire la acesta este autentic.

14697 afișări
Imaginea articolului Primele imagini VIDEO cu românul răpit în Libia, în luna iulie. MAE verifică autenticitatea materialului

Primele imagini video cu românul răpit în Libia, în luna iulie. MAE verifică autenticitatea materialului

"Celula de criză interinstituţională, care gestionează situaţia cetăţeanului român răpit în Libia, a luat notă de difuzarea pe internet a unui material video referitor la acesta. Autorităţile române competente, reprezentate în Celula de criză interinstituţională convocată de către MAE, verifică, în regim de urgenţă, autenticitatea filmului. Având în vedere specificul acestei operaţii, procedurile de verificare pot să dureze. Celula de criză interinstituţională precizează că lansarea unui astfel de mesaj în spaţiul public se înscrie în tiparul obişnuit al situaţiilor de acest gen. Celula de criză interinstituţională este în contact permanent cu autorităţile centrale şi locale libiene, reprezentanţii companiei angajatoare, precum şi familia cetăţeanului român.cMinisterul Afacerilor Externe reiterează recomandarea ca tratarea în spaţiul public a elementelor privind acest caz, dat fiind caracterul specific şi sensibil al acestuia, să se facă cu toată precauţia", se arată în comunicatul remis de Ministerul Afacerilor Externe.

Un inginer român a fost răpit de persoane înarmate, în apropierea unei zone de sonde petroliere din vestul Libiei, afirmau, la jumătatea lunii iulie, surse citate de cotidianul Libyan Express.

Potrivit surselor citate, patru ingineri, inclusiv unul din România, au fost răpiţi, de indivizi înarmaţi, din zona complexului de sonde petroliere El Sharara, situat în vestul Libiei.

Ulterior, doi ingineri au fost eliberaţi, au declarat sursele citate, precizând că ceilalţi doi rămân în captivitate.

La scurt timp după apariţia informaţiilor, ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu a dispus activarea unei Celule de criză

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici