- Home
- Externe
- (28.02.2024, 12:15)
- Bianca Popa
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Primele impresii ale turiştilor ruşi din Coreea de Nord
- Aproximativ 100 de cetăţeni ruşi au fost autorizaţi să călătorească în Coreea de Nord în februarie 2024, de la declanşarea pandemiei.
- Turiştii ruşi au experimentat un itinerar strâns controlat, cu reguli şi restricţii pe care au trebuit să le respecte, în special în ceea ce priveşte fotografiile şi media.
- Această excursie a fost un semn al creşterii legăturilor politice şi economice dintre cele două ţări, ceea ce a stârnit îngrijorarea oficialilor americani.
Urmărește
16330 afișări
Sursa foto: X
După o pauză determinată de pandemie, turiştii au revenit în Coreea de Nord, scrie CNN. Un grup de turişti ruşi a avut ocazia să viziteze Coreea de Nord într-o excursie organizată, devenind primii turişti internaţionali care au păşit pe teritoriul ţării de la declanşarea pandemiei. Excursia, care a avut loc în februarie, a fost marcată de o serie de experienţe şi reguli stricte impuse de regimul autoritar al Coreei de Nord. Pachetul turistic a costat aproximativ 700 de euro/persoană.
ULTIMELE ȘTIRI
-
2024 va fi cel catalogat ca cel mai călduros an din întreaga istorie
-
Fostul preşedinte al CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, trimis în judecată de procurorii DNA
-
Rusia a cheltuit peste 200 de miliarde de dolari pe războiul din Ucraina, început în 2022
-
Ministerul Finanţelor începe ultima ofertă de vânzare de titluri de stat Fidelis din 2024
Pentru Lena Bychcova şi alţi 99 de turişti ruşi, această călătorie a fost o oportunitate rară de a explora o destinaţie turistică neobişnuită, cu reguli stricte şi un control total al autorităţilor nord-coreene. Cu toate acestea, în ciuda riscurilor şi restricţiilor, turiştii au avut ocazia de a descoperi diverse atracţii, precum statuile foştilor lideri Kim Il Sung şi Kim Jong Il, precum şi staţiunea de schi Masikryong.
Călătoria nu a fost lipsită de controverse şi riscuri. Turiştii au fost însoţiţi de ghizi vorbitori de limba rusă şi au trebuit să respecte cu stricteţe anumite reguli impuse de autorităţile nord-coreene, inclusiv interdicţii privind fotografierea militarilor sau a construcţiilor în curs de desfăşurare. Deşi achiziţionarea de suveniruri a fost limitată, aceştia au putut cumpăra mici cadouri, cum ar fi magneţi şi păpuşi, din două magazine autorizate.
Înainte de pandemie, principala sursă de turişti în Coreea de Nord nu era Rusia, ci China. Cu toate acestea, turiştii ruşi au fost primii care au fost permişi să intre în ţară de la declanşarea pandemiei, semn al creşterii popularităţii Rusiei în Coreea de Nord.
Deşi călătoria a fost marcată de experienţe unice şi interesante, turiştii ruşi nu au putut ignora realităţile politice şi sociale restrictive ale Coreei de Nord. Cu toate acestea, unii dintre ei îşi exprimă dorinţa de a reveni în Coreea de Nord în viitor, sperând că situaţia politică va evolua într-o direcţie mai deschisă şi mai prietenoasă.
Următoarea excursie a turiştilor ruşi în Coreea de Nord este programată pentru martie 2024.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Eurostar a fost clasat ca fiind cel mai prost operator feroviar din Europa
Citește pe www.zf.ro: Cum a fost invadată Polonia de ruşi prin Belarus
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este, de fapt, în spatele TikTok. Povestea omului care a creat un fenomen pe care preşedintele Donald Trump vrea să îl distrugă, iar unele dintre cele mai importante companii americane vor să-l cumpere
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Caloriferele vor fi mai calde iarna, dacă folosești acest banal obiect din dormitor. Trucul este foarte UTIL
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe