Primele impresii ale turiştilor ruşi din Coreea de Nord

  • Aproximativ 100 de cetăţeni ruşi au fost autorizaţi să călătorească în Coreea de Nord în februarie 2024, de la declanşarea pandemiei.
  • Turiştii ruşi au experimentat un itinerar strâns controlat, cu reguli şi restricţii pe care au trebuit să le respecte, în special în ceea ce priveşte fotografiile şi media.
  • Această excursie a fost un semn al creşterii legăturilor politice şi economice dintre cele două ţări, ceea ce a stârnit îngrijorarea oficialilor americani.
16276 afișări
Imaginea articolului Primele impresii ale turiştilor ruşi din Coreea de Nord

Sursa foto: X

După o pauză determinată de pandemie, turiştii au revenit în Coreea de Nord, scrie CNN. Un grup de turişti ruşi a avut ocazia să viziteze Coreea de Nord într-o excursie organizată, devenind primii turişti internaţionali care au păşit pe teritoriul ţării de la declanşarea pandemiei. Excursia, care a avut loc în februarie, a fost marcată de o serie de experienţe şi reguli stricte impuse de regimul autoritar al Coreei de Nord. Pachetul turistic a costat aproximativ 700 de euro/persoană.

Pentru Lena Bychcova şi alţi 99 de turişti ruşi, această călătorie a fost o oportunitate rară de a explora o destinaţie turistică neobişnuită, cu reguli stricte şi un control total al autorităţilor nord-coreene. Cu toate acestea, în ciuda riscurilor şi restricţiilor, turiştii au avut ocazia de a descoperi diverse atracţii, precum statuile foştilor lideri Kim Il Sung şi Kim Jong Il, precum şi staţiunea de schi Masikryong.

Călătoria nu a fost lipsită de controverse şi riscuri. Turiştii au fost însoţiţi de ghizi vorbitori de limba rusă şi au trebuit să respecte cu stricteţe anumite reguli impuse de autorităţile nord-coreene, inclusiv interdicţii privind fotografierea militarilor sau a construcţiilor în curs de desfăşurare. Deşi achiziţionarea de suveniruri a fost limitată, aceştia au putut cumpăra mici cadouri, cum ar fi magneţi şi păpuşi, din două magazine autorizate.

Înainte de pandemie, principala sursă de turişti în Coreea de Nord nu era Rusia, ci China. Cu toate acestea, turiştii ruşi au fost primii care au fost permişi să intre în ţară de la declanşarea pandemiei, semn al creşterii popularităţii Rusiei în Coreea de Nord.

Deşi călătoria a fost marcată de experienţe unice şi interesante, turiştii ruşi nu au putut ignora realităţile politice şi sociale restrictive ale Coreei de Nord. Cu toate acestea, unii dintre ei îşi exprimă dorinţa de a reveni în Coreea de Nord în viitor, sperând că situaţia politică va evolua într-o direcţie mai deschisă şi mai prietenoasă.

Următoarea excursie a turiştilor ruşi în Coreea de Nord este programată pentru martie 2024.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici