Primul caz de gripă aviară H3N8 la om, în China

China a înregistrat prima infecţie umană cu tulpina H3N8 a gripei aviare, dar riscul de răspândire a acesteia în rândul oamenilor este scăzut, a declarat autoritatea sanitară.

3497 afișări
Imaginea articolului Primul caz de gripă aviară H3N8 la om, în China

Primul caz de gripă aviară H3N8 la om, în China

Varianta a fost descoperită la un băiat de 4 ani din provincia Henan, din centrul ţării, care a prezentat febră şi alte simptome pe 5 aprilie, arată Comisia Naţională de Sănătate într-un comunicat citat de Reuters.

Copilul a fost în contact cu găini şi ciori.

Varianta H3N8 este comună la cai şi câini şi a fost găsită chiar şi la foci. Nu au fost raportate cazuri de H3N8 la om, a precizat NHC.

Analizele secvenţei genomului întreg indică faptul că virusul H3N8 din acest caz uman este un „reasortiment”, cu gene provenite de la virusuri care au fost detectate anterior la păsări de curte şi păsări sălbatice, a declarat Nicola Lewis, expert în gripă la Royal Veterinary College din Marea Britanie.

Virusul impune o supraveghere extinsă, a declarat Erik Karlsson, adjunct la unitatea de virologie a Institutului Pasteur din Cambodgia.

Implicarea sa în pandemia de gripă din 1889, cunoscută sub numele de „gripa rusă”, a reprezentat „o preocupare majoră pentru riscul acestui virus", a adăugat el.

Populaţiile uriaşe de păsări din China oferă un mediu ideal pentru ca virusurile aviare să se amestece şi să sufere mutaţii. Unele infectează sporadic oamenii, de obicei pe cei care lucrează cu păsări de curte.

„Trebuie să fim preocupaţi de toate fenomenele de răspândire", a spus Erik Karlsson.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici