Primul caz suspect de Ebola în Spania, după moartea misionarului repatriat din Liberia. Testele efectuate au fost negative

Testele efectuate în Spania asupra unei persoane care era suspectată că a contractat virusul Ebola s-au dovedit a fi negative, au anunţat autorităţile duminică.

355 afișări
Imaginea articolului Primul caz suspect de Ebola în Spania, după moartea misionarului repatriat din Liberia. Testele efectuate au fost negative

Primul caz suspect de Ebola în Spania, după moartea misionarului repatriat din Liberia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Pacientul, care ar fi de origine nigeriană, a fost plasat în carantină la Spitalul Sfântul Ioan din Alicante, în vestul Spaniei.

Departamentul pentru Sănătate de la nivelul regiunii Valencia a anunţat duminică, într-un comunicat, că "eşantioanele analizate de Institutul de Microbiologie au arătat rezultate negative pentru prezenţa virusului Ebola".

Bolnavul este în stare "staţionară" în unitatea în care a fost plasat în carantină ca măsură de precauţie pentru a evita o eventuală infectare a altor persoane care primesc îngrijiri în acest spital, potrivit comunicatului.

Câteva sute de persoane au adus miercuri un omagiu victimelor febrei hemoragice Ebola, la funeraliile, organizate la Madrid, pentru preotul spaniol Miguel Pajares, prima victimă europeană a acestei epidemii.

Misionarul, în vârstă de 75 de ani, fusese repatriat din Liberia la Madrid cu câteva zile mai înainte şi a fost tratat, fără rezultat, cu un ser american experimental, care pare că a avut rezultate pozitive în cazurile a doi americani.

Cadavrul preotului, care a contractat virusul în Liberia, unde lucra la un spital aparţinând bisericii, a fost incinerat fără să fie autopsiat, iar camera acestuia a fost dezinfectată în vederea evitării oricărei propagări a virusului care prezintă o rată a mortalităţii foarte ridicată şi pentru care nu există vreun vaccin.

În decurs de cinci luni, epidemia de febră hemoragică Ebola, care a izbucnit în Africa de Vest şi care este cea mai gravă de la descoperirea bolii în 1976, s-a soldat cu 1.145 de morţi - potrivit ultimului bilanţ prezentat de OMS pe 13 august -, dintre care 380 au fost înregistrate în Guineea, 413 în Liberia, 348 în Sierra Leone şi patru în Nigeria.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici