Primul militar turc ucis în ofensiva din nordul Siriei

Un militar turc a fost ucis în cadrul operaţiunii desfăşurate de Ankara în zona de nord a Siriei, a informat vineri Ministerul turc al Apărării, citat de agenţia DPA.

1397 afișări
Imaginea articolului Primul militar turc ucis în ofensiva din nordul Siriei

Primul militar turc ucis în ofensiva din nordul Siriei

Acesta este primul deces înregistrat în rândul militarilor turci de la declanşarea operaţiunii „Izvorul Păcii” în nordul Siriei. Potrivit Ministerului, alţi trei militari au fost răniţi în urma confruntărilor cu miliţia kurdă YPG, pe care Turcia o consideră apropiată a Partidului Muncitorilor din Kurdistan, organizaţie interzisă de autorităţile de la Ankara.

Ministerul a mai comunicat că 49 de „terorişti” au fost „neutralizaţi” în cadrul ofensivei de vineri. Astfel, numărul total al deceselor se ridică la 277 de la lansarea operaţiunii.

Armata Turciei a lansat miercuri operaţiuni militare în nord-estul Siriei, de-a lungul frontierei comune, vizând grupuri insurgente kurde. Administraţia Recep Tayyip Erdogan vrea să creeze o "zonă de securitate" în nordul şi nord-estul Siriei, de-a lungul frontierei cu Turcia.

Foto: Hepta

Taguri:
turcia,
siria,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici