Primul ministru armean îşi dă demisia pentru dizolvarea Parlamentului

Primul ministru armean Nikol Pashinyan a declarat că demisionează din funcţia sa pentru dizolvarea Parlamentului şi organizarea de alegeri anticipate, relatează Reuters.

170 afișări
Imaginea articolului Primul ministru armean îşi dă demisia pentru dizolvarea Parlamentului

Primul ministru armean îşi dă demisia pentru dizolvarea Parlamentului

Fostul lider al opoziţiei a ajuns la putere printr-un vot al Parlamentului în luna mai după săptămâni de proteste în masă împotriva corupţiei şi a nepotismului.

Pashinyan a declarat că actuala componenţă a Parlamentului nu reflectă noua realitate politică a ţării.

"Scopul demisiei mele nu este acela de a evita responsabilitatea pe care mi-am asumat-o în faţa voastră, ci, dimpotrivă, să ducem revoluţia de catifea până la sfârşit prin alegerile anticipate şi să întoarcem pe deplin puterea oamenilor", a declarat acesta.

Alegerile parlamentare anticipate pot fi organizate în fosta republică sovietică de trei milioane de locuitori dacă Parlamentul nu reuşeşte să aleagă un nou prim-ministru şi legislativul este dizolvat.

Sprijinul public pentru partidele care nu sunt afiliate cu Pashinyan este foarte scăzut, nu numai pentru fostul partid de guvernământ republican, ci şi pentru alte formaţiuni, inclusiv Prosperous Armenia şi Dashnaktsutyun.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici