Primul rover dotat cu proiectoare va ajunge pe Lună în 2023

  • Roverul lunar VIPER va fi dotat cu proiectoare care să-l ajute să se deplaseze
  • Viper va căuta apă în zonele foarte întunecate de la polul sud lunar
  • Va fi primul rover dotat cu proiectoare care va circula pe suprafaţa Lunii
171 afișări
Imaginea articolului Primul rover dotat cu proiectoare va ajunge pe Lună în 2023

Primul rover dotat cu proiectoare va ajunge pe Lună în 2023

Cea mai nouă dotare a roverului lunar Viper este un set de proiectoare pe care le-ai văzut pe camionetele sau maşinile de teren americane.

E un echipament necesar având în vedere misiunea roverului. Viper va explora zona polului sudic lunar, în căutarea apei atât de necesare viitoarelor habitate lunare.

Nu e o soluţie uşor de găsit, pentru că proiectoarele trebuie să fie suficient de economice ca să nu consume bateriile roverului, dar şi suficient de puternice ca Viper să poată observa zonele foarte întunecate ale lunii.

Specialiştii NASA testează diverse tipuri de lumină, inclusiv cea albastră, pentru a determina care e cea mai potrivită variantă pentru sistemul optic al roverului. Va fi pentru prima dată când unui vehicul lunar i se ataşează lumini.

Şase asemenea proiectoare vor fi instalate pe rover, fiecare fiind controlat independent, în funcţie de necesităţile vehiculului. Viper va ajunge pe suprafaţa Lunii în 2023, oiar misiunea sa este extrem de importantă, după cum spune Lori Glaze, directorul diviziei de ştiinţe planetare de la NASA.

„VIPER va fi prima misiune de cartografiere a resurselor pe suprafaţa unui alt corp ceresc. 1.13 MUSCĂ 1.22 Măsurătorile pe care instrumentele lui VIPER le vor face ne vor ajuta să înţelegem sursa şi distribuţia apei şi a altor substanţe volatile pe Lună”, spune Lori Glaze, directorul diviziei Ştiinţe Planetare a NASA.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici