Primul vot în Camera Reprezentanţilor în procedura de impeachment împotriva lui Trump

Membrii Camerei inferioare a Congresului American votează joi, pentru prima dată în cadrul anchetei aferente procedurii de demitere a preşedintelui american Donald Trump, măsurile privind viitoarele demersuri în vederea accelerării acesteia, relatează site-ul agenţiei Reuters.

604 afișări
Imaginea articolului Primul vot în Camera Reprezentanţilor în procedura de impeachment împotriva lui Trump

SUA - primul pas a fost făcut. Camera Reprezentanţilor dă undă verde pentru procedura de impeachment împotriva lui Trump

Procesul de vot din cadrul Camerei Reprezentanţilor reprezintă prima formă de susţinere a demersului iniţiat de liderii democraţi împotriva acţiunilor liderului de la Casa Albă. Partidul Democrat, majoritar în cadrul Camerei, ocupând 224 de locuri parlamentare din totalul de 435, are nevoie de majoritate simplă pentru a putea adopta rezoluţia.

Măsura ce urmează a fi supusă votului prevede realizarea de audieri publice şi publicarea procedurilor realizate cu uşa închisă. Complementar, aceasta stipulează drepturile de care dispun parlamentarii republicani, iar Donald Trump va trebui să participe dacă procesul continuă.

Membrii republicani din Congres i-au acuzat pe cei democraţi de subminarea drepturilor preşedintelui Trump şi de menţinerea în condiţii prea secrete a evoluţiilor procesului.

Constituţia Statelor Unite ale Americii conferă Camerei Reprezentanţilor autoritatea de a stabili reguli de bază pentru realizarea anchetei aferente procedurii de demitere a şefului de stat, iar membrii democraţi susţin că respectă cadrul normativ aplicabil în cadrul investigaţiilor, promiţând susţinerea de audieri publice în cadrul anchetei care îl vizează pe Donald Trump.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici