Prinţii William şi Harry, posibile ţinte ale grupărilor disidente ale IRA

Măsurile de securitate din jurul prinţilor William şi Harry ai Marii Britanii au fost consolidate din cauza temerilor că grupările republicane disidente ar putea pregăti asasinarea lor.

11 afișări
Imaginea articolului Prinţii William şi Harry, posibile ţinte ale grupărilor disidente ale IRA

Prinţii Harry şi William

Scotland Yard se teme că cei doi prinţi sunt ţinte ale acestor grupări disidente ale Armate Republicane Irlandeză (IRA) deoarece sunt ofiţeri ai armatei britanice, relatează Sunday Express. Astfel, ofiţerii care asigură protecţia acestora au fost dotaţi arme automate, care pot trage 1.000 de focuri pe minut, iar numărul gărzilor de corp a fost mărit.

Nivelul de alertă a fost ridicat după uciderea a doi militari şi a unui ofiţer de poliţie în Irlanda de Nord, în atacuri revendicate de Adevărata IRA şi IRA Continuitate.

"Prinţii sunt priviţi ca ţinte legitime de către aceşti nebuni. Numărul ofiţerilor care asigură protecţia lor a fost mărit de la doi la trei, aceştia fiind susţinuţi de o echipă de rezervă formată din doi ofiţeri", a declarat o sursă din cadrul serviciilor de securitate.

"Nu ne asumăm nici un risc. William şi Harry preferă să iasă în Londra atunci când nu sunt în serviciu, ceea ce îi face vulnerabili", a adăugat acesta.

Citeşte şi:

Poliţişti atacaţi cu pietre şi cocteiluri Molotov în Irlanda de Nord

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici