Prinţul Charles a transmis mesajul Familiei Regale după decesul Prinţului Philip: ”Dragul nostru tată a fost foarte special”

  • Prinţul de Wales i-a adus un omagiu „dragului său tată”, ducele de Edinburgh
  • Moştenitorul coroanei britanice spune că el şi familia regală îi simt dorul „enorm”
  • Ducele de Edinburgh va fi înmormântat sâmbătă
5484 afișări
Imaginea articolului Prinţul Charles a transmis mesajul Familiei Regale după decesul Prinţului Philip: ”Dragul nostru tată a fost foarte special”

Prinţul Charles i-a adus un omagiu tatălui său, ducele de Edinburgh. El a spus că soţul reginei, care a murit vineri, la Castelul Windsor, la 99 de ani, a oferit „cel mai remarcabil şi devotat serviciu” Reginei, Familiei Regale, ţării şi Commonwealth-ului.

Prinţul Charles a spus că tatăl său este o „figură mult iubită şi apreciată”.

Comentariile sale au venit după ce au fost anunţate detalii despre înmormântarea Prinţului Philip.

Vorbind de la casa sa din Gloucestershire, prinţul Charles a spus că în ultimii 70 de ani tatăl său a „oferit cel mai remarcabil şi devotat serviciu Reginei, familiei mele şi ţării, dar şi întregului Commonwealth”.

Prinţul a spus că Familia Regală a fost „profund impresionată” de numărul de oameni din Marea Britanie, din întreaga lume şi din Commonwealth, care le-au fost alături în acest moment.

El a adăugat că „dragul meu tată” a fost o „persoană foarte specială care, mai presus de orice, ar fi fost uimit lucrurile emoţionante care s-au spus despre el”.

Prinţul a spus că el şi familia sa sunt „profund recunoscători” pentru acest lucru.

Palatul Buckingham a anunţat că se va ţine un minut de reculegere naţională la începutul înmormântării ducelui, programată pentru sâmbăta viitoare, la ora locală 15:00 (n.r. 17.00 ora României), la Capela St. George, din Windsor.

Aranjamentele, care reflectă „foarte mult” dorinţele prinţului Philip, au fost adaptate la contextul creat de pandemie.

Ducele de Sussex va participa şi el la funeralii, dar soţia sa, Meghan Markle, nu îl va însoţi, din cauza sarcinii.

Familia Regală va ţine două săptămâni de doliu.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici