Prinţul Laurent, fratele regelui Belgiei, plasat în comă artificială

Prinţul Laurent al Belgiei, fratele mai tânăr al regelui Philippe, a fost plasat în comă artificială într-un spital din Bruxelles în care a fost internat în urmă cu o săptămână din cauza unei pneumonii, a anunţat, marţi, Palatul regal belgian, citat de AFP.

299 afișări
Imaginea articolului Prinţul Laurent, fratele regelui Belgiei, plasat în comă artificială

Prinţul Laurent, fratele regelui Belgiei, plasat în comă artificială

În vârstă de 50 de ani, fiul cel mic al fostului rege Albert al II-lea, al 11-lea în ordinea de succesiune la tronul Belgiei, a fost spitalizat pe 18 martie.

"Prinţul Laurent a fost plasat în comă artificială pentru a optimiza tratamentul său contra pneumoniei", a precizat purtătorul de cuvânt al Palatului regal, Pierre-Emmanuel de Bauw. "Starea sa este stabilă", a adăugat acesta.

"Această comă artificială (...) îi va oferi astfel avantajul unei cure de somn", scrie pe site-ul său cotidianul belgian Le Soir, care, la fel ca alte companii media, a anunţat deja faptul că prinţul Laurent "suferă de depresie".

Regele Philippe, în vârstă de 53 de ani, şi-a vizitat fratele la spital luni, iar regina Mathilde a făcut acelaşi lucru în cursul zilei de marţi. Fostul rege Albert, care a abdicat în iulie, şi regina Paola, în prezent în străinătate, discută periodic la telefon cu prinţesa Claire, soţia prinţului Laurent şi mama celor trei copii ai cuplului princiar.

Apropiaţi ai familiei regale au declarat sub protecţia anonimatului că erau îngrijoraţi de mai multe săptămâni din cauza stării de sănătate a prinţului, care s-a enervat recent foarte tare pentru că limuzina sa a întârziat să vină să îl ia la finalul unei ceremonii oficiale. Un medic intervievat de televiziunea belgiană a spus că această stare de iritare reprezintă semnele precursoare ale unui "burn-out" ("sindromul epuizării profesionale").

Prinţul Laurent era considerat încă din tinereţe un "copil teribil" al monarhiei belgiene, apărând de multe ori pe prima pagină a ziarelor din cauza exceselor sale de viteză.

Şi-a conservat multă vreme imaginea unei persoane simpatice şi excentrice şi iubea animalele atât de mult încât a declarat în ziua în care a împlinit vârsta de 50 de ani că şi-ar dori să vorbească "cu o caracatiţă sau cu o muscă".

Imaginea lui a fost însă afectată de mai multe scandaluri stânjenitoare. A fost citat într-un proces de deturnare de fonduri ale Marinei şi a fost criticat de premierul belgian pentru faptul că a efectuat o călătorie în Republica Democrată Congo fără permisiunea Guvernului.

Prinţul Laurent, care a denunţat de mai multe ori "obstinaţia" foştilor consilieri ai tatălui său şi a presei, şi-a văzut veniturile reduse considerabil în ultimul an, la fel ca şi ceilalţi membri ai familiei regale. În prezent, el primeşte suma anuală de 90.000 de euro, în condiţiile în care în trecut beneficia de un venit anual de peste 300.000 de euro.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici