Prinţul Philip a fost externat, la 10 zile după ce a suportat o operaţie abdominală

Prinţul Philip, soţul reginei Elizabeth a II-a a Marii Britanii, a fost externat luni din spitalul londonez în care a suportat, pe 7 iunie, o "operaţie exploratorie" sub anestezie generală în regiunea abdomenului, potrivit imaginilor difuzate de posturile de televiziune britanice.

85 afișări
Imaginea articolului Prinţul Philip a fost externat, la 10 zile după ce a suportat o operaţie abdominală

Prinţul Philip (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Zâmbitor, prinţul consort britanic, în vârstă de 92 de ani, a ieşit pe propriile picioare din London Clinic, un spital privat din centrul Londrei, după care a părăsit zona la bordul unui automobil.

Purtând un costum de culoare închisă şi ţinând în mâini o carte, prinţul Philip i-a salutat pe mai mulţi membri ai personalului medical, strângându-le mâinile, înainte de a urca în automobil.

Palatul Buckingham, care prevăzuse o perioadă de convalescenţă de două luni după acea internare, a anunţat, luni, că ducele de Edinburgh - titlul oficial al prinţului Philip - "are un moral bun".

Soţul suveranei britanice a fost internat pe 6 iunie, după ce participase la o petrecere organizată în grădinile Palatului Buckingham. Palatul regal a precizat că spitalizarea prinţului fusese programată cu mai mult timp înainte, după ce prinţul efectuase un set de analize medicale.

Pe 7 iunie, prinţul Philip a suportat o "operaţie exploratorie" la abdomen, a cărei natură exactă nu a fost precizată.

Pe 10 iunie, când şi-a sărbătorit a 92-a aniversare, în spital, prinţul a primit vizita celor apropiaţi, în special a reginei şi a fiului lor cel mare, Charles, care a declarat vineri că tatăl său se simte deja "mult mai bine".

Aceasta este cea de-a patra spitalizare a sa în ultimele 18 luni. La sfârşitul anului 2011, prinţul Philip a suferit o operaţie din cauza unei artere coronare blocate şi a fost apoi internat de alte două ori în 2012 din cauza unei infecţii urinare.

Mult timp cunoscut pentru energia lui inepuizabilă, prinţul Philip i-a stat alături soţiei sale, fără greşeală, în cei 61 de ani de domnie ai acesteia, iar regina spune că prinţul este "stânca ei".

Constanţa sa în rolul de fidel adjunct i-a atras simpatia supuşilor britanici, în ciuda caracterului său aspru şi a unor gafe devenite celebre.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici