Prinţul saudit Mohammed bin Salman va susţine primul discurs de la uciderea lui Khashoggi

Prinţul Mohammed bin Salman va susţine miercuri primul discurs în faţa unui public internaţional de la uciderea jurnalistului Washington Post, Jamal Khashoggi, la consulatul saudit de la Istanbul, relatează Associated Press.

837 afișări
Imaginea articolului Prinţul saudit Mohammed bin Salman va susţine primul discurs de la uciderea lui Khashoggi

Prinţul saudit Mohammed bin Salman va susţine primul discurs de la uciderea lui Khashoggi

Declaraţiile prinţului Mohammed la summit-ul internaţional Iniţiativa pentru Investiţii Viitoare de la Riyad vin ca urmare a faptului că evenimentul care are loc zilele acestea în regat a fost umbrit de uciderea lui Khashoggi.

Oamenii de afaceri internaţionali, oficialii şi alţii au părăsit summitul, iar prima zi a evenimentului mai mulţi vorbitori au aflat de uciderea jurnalistului saudit, în ale cărui articole a criticat campania de arestări şi guvernare a prinţului.

Oficialii turci spun că Khashoggi a fost omorât pe 2 octombrie de către un grup de 15 persoane care a inclus un membru al anturajului prinţului Mohammed în călătoriile de peste hotare. Arabia Saudită a sugerat, fără a oferi dovezi, că echipa a acţionat pe cont propriu.

Cu toate acestea, nici o decizie majoră în regat nu se face fără aprobarea familiei de guvernământ Al Saud.

Preşedintele american Donald Trump a continuat să critice regatul asupra uciderii lui Khashoggi.

"Acoperirea a fost oribilă. Execuţia a fost oribilă", a declarat Trump jurnaliştilor marţi seara la Casa Albă.

"Dar nu ar fi trebuit să existe niciodată o execuţie sau o acoperire, pentru că acest lucru nu ar fi trebuit să se întâmple niciodată", a adăugat el.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici