Regina Elizabeth a II-a este interesată de "un nou parteneriat" cu Europa după Brexit

Marea Britanie caută un "nou parteneriat" cu Europa după Brexit, a declarat regina Elizabeth a II-a în cadrul unui banchet organizat cu ocazia vizitei de stat a regelui olandez Willem-Alexander la Londra, transmite BBC.

1012 afișări
Imaginea articolului Regina Elizabeth a II-a este interesată de "un nou parteneriat" cu Europa după Brexit

Regina Elizabeth a II-a este interesată de "un nou parteneriat" cu Europa după Brexit

În cadrul discursului susţinut Regina a spus că "alianţa durabilă" dintre Marea Britanie şi Olanda a rămas puternică.

"Ca inovatori, comercianţi şi internaţionali, suntem cu încredere în viitor", a adăugat aceasta.

Anterior, regele Willem-Alexander a declarat că "ne întristează" faptul că Marea Britanie părăseşte UE, dar "Brexitul nu înseamnă rămas bun".

Regele a reiterat comentariul anterior în timpul discursului de la banchet, însă a subliniat că respectă decizia luată în urma referendumului din 2016.

El a continuat să o laude pe Regină, descriind-o drept "cea mai neînfricată Bond Girl ever", referindu-se la filmul prezentat la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Londra din 2012, în care monarhul s-a aflat alături de actorul 007 Daniel Craig.

Regele Olandei şi soţia sa, Regina Maxima, iau parte la o vizită de stat în Marea Britanie.

Primul ministru Theresa May, prinţul de Wales şi ducesa de Cornwall, şi ducele de Cambridge au fost, de asemenea, prezenţi la banchet, alături de membri ai conducerii Cabinetului şi de personalităţi de conducere din viaţa publică britanică şi olandeză.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici