Prinţul saudit Turki critică Hamas, Israel şi Occidentul pentru criza din Orientul Mijlociu

Prinţul Turki al-Faisal din Arabia Saudită a criticat situaţia actuală din Orientul Mijlociu şi răspunsul statelor occidentale la această criză regională.

1778 afișări
Imaginea articolului Prinţul saudit Turki critică Hamas, Israel şi Occidentul pentru criza din Orientul Mijlociu

Sursa foto: MediafaxFoto

Prinţul Turki al-Faisal, în etate de 78 de ani, fără nicio poziţie oficială în guvernul saudit, a criticat situaţia actuală din Israel, dar şi viziunea Occidentului asupra conflictului. Opinina unui membru al familiei regale saudite pe probleme internaţionale este un moment rar.

„Atât Hamas cât şi Israel au greşit atunci când au atacat şi bombardat zonele populate de civili. Nu există eroi, ci doar victime.

Acţiunile Hamas contrazic crezul islamic. Majoritatea celor ucişi sau răpiţi de Hamas erau civili.

Nu există atac neprovocat. Ce provocare este necesară mai mult decât ceea ce Israel a făcut poporului palestinian timp de trei sferturi de secol?

Toţi oamenii ocupaţi militar au dreptul de a rezista ocupaţiei”, a declarat Turki în timpul unei conferinţe de la Universitatea Rice din Houston.

Conducătorilor Arabiei Saudite nu le place Hamas. Nici guvernelor din regiune nu le place. Conducătorii Egiptului, Iordaniei, Emiratele Arabe Unite şi Bahrain văd Hamas şi marca sa revoluţionară de aşa zis „islam politic” ca o ameninţare la adresa guvernării lor seculare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici