Prinţul William din nou în acţiune

Prinţul William, al doilea în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii, a participat la cea de-a doua operaţiune pentru combaterea traficului de droguri din Caraibe, unde activează la bordul unei nave a Marinei Regale, a anunţat sâmbătă Ministerul britanic al Apărării.

15 afișări
Imaginea articolului Prinţul William din nou în acţiune

Prinţul William din nou în acţiune (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Prinţul se afla la bordul unui elicopter Lynx care a urmărit o vedetă rapidă suspectată că este implicată în traficul de cocaină provenind din America Latină şi a deschis focul pentru a-i neutraliza motorul.

Trei persoane aflate la bordul vedetei rapide au încercat să scape aruncându-se în apă, înainte de a fi capturate şi duse pe Iron Duke, nava pe care prinţul în vârstă de 26 de ani participă la un antrenament militar de două luni.

Un purtător de cuvânt al ministerului a precizat că nu au fost găsite droguri la bordul vedetei, dar doi dintre cei trei suspecţi prezentau urme de droguri, aceştia fiind predaţi autorităţilor columbiene.

Traficanţii de droguri se debarasează adesea de marfă înainte de a fi confiscată, a subliniat el.

Prinţul William "a asistat la focurile de armă dar nu a participat. El a revenit ulterior pe navă pentru a-şi relua activităţile normale în calitate de ofiţer", a adăugat purtătorul de cuvânt.

La 2 iulie, ministerul anunţase că prinţul William a participat la capturarea a 900 de kilograme de cocaină în cadrul acestei misiuni.

Nava Iron Duke interceptase atunci în largul insulei Barbados o ambarcaţiune care transporta droguri fără îndoială destinate Europei sau Africii, a căror valoare a fost estimată la 51 de milioane de euro.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici