Prinţul William o invocă pe regina Elisabeta în omagiul adus regelui Charles

Regretata regină Elisabeta ar fi fost "foarte mândră" de regele Charles cu ocazia încoronării sale, a declarat duminică fiul său, William, care şi-a sărbătorit tatăl în cadrul unui concert la Castelul Windsor, iar britanicii au organizat mii de petreceri de stradă în onoarea regelui.

799 afișări
Imaginea articolului Prinţul William o invocă pe regina Elisabeta în omagiul adus regelui Charles

Prinţul William o invocă pe regina Elisabeta în omagiul adus regelui Charles

În mijlocul unei ceremonii fastuoase, Charles şi soţia sa Camilla au fost încoronaţi sâmbătă la palatul Westminster Abbey din Londra, în cadrul celui mai mare eveniment ceremonial din ultimii 70 de ani din Marea Britanie.
 
Un purtător de cuvânt al Palatului Buckingham a declarat că Charles şi Camilla au fost "profund emoţionaţi de evenimente" şi "profund recunoscători atât tuturor celor care au contribuit la realizarea unei ocazii atât de glorioase, cât şi celor foarte mulţi care au venit să îşi arate sprijinul".
 
Charles şi Camilla şi alţi membri de rang înalt ai familiei regale s-au alăturat unui public de 20.000 de persoane şi invitaţi pentru "Concertul Încoronării" la Windsor, palatul regelui din vestul Londrei, potrivit Reuters
 
"Aşa cum a spus bunica mea când a fost încoronată, încoronările sunt o declaraţie a speranţelor noastre pentru viitor. Şi ştiu că ea este acolo sus, veghind cu drag asupra noastră, şi ar fi o mamă foarte mândră", a declarat moştenitorul lui Charles, William, în cadrul unui discurs la concertul de seară.
 
William a adus un omagiu serviciului tatălui său şi altora care servesc, inclusiv profesorilor şi lucrătorilor din spitale, mulţi dintre ei fiind în grevă în ultimele luni.
 
Printre artişti s-au numărat cântăreţii Lionel Richie, Katy Perry şi Andrea Bocelli, grupul pop Take That şi pianistul Lang Lang, iar actorul hollywoodian Tom Cruise şi Winnie the Pooh au fost de asemenea prezenţi.
 
Charles a fost arătat fluturând un mini-drapel al Uniunii din loja regală şi râzând la glume, inclusiv la una care îl eticheta pe Charles, un pictor pasionat, drept "artistul cunoscut anterior sub numele de Prince".
 
Festivităţile au inclus şi un eveniment "Lighting up the Nation", cu proiecţii cu laser care au luminat repere şi zone de frumuseţe naturală din întreaga ţară.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici