Priştina a respins cererea premierului sârb de a vizita un oraş din Kosovo

Guvernul de la Priştina a respins o solicitare a premierului Serbiei, Iviţa Dacici, de a vizita un oraş din sudul Kosovo unde populaţia este formată în principal din etnici sârbi, apreciind că iniţiativa este "o gravă ingerinţă" în scrutinul local din 3 noiembrie.

117 afișări
Imaginea articolului Priştina a respins cererea premierului sârb de a vizita un oraş din Kosovo

Premierul Serbiei, Iviţa Dacici (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nu dorim ca liderii de la Belgrad să se implice în alegerile din Kosovo", a declarat vicepremierul kosovar Hajredin Kuci.

Dat fiind că Priştina şi Belgrad nu au avut niciodată relaţii diplomatice de la proclamarea independenţei Kosovo, în februarie 2008, premierul Iviţa Dacici adresase solicitarea prin intermediul reprezentanţelor Uniunii Europene.

Dacici ar fi vrut să efectueze o vizită în oraşul kosovar Strpce sâmbătă, cu ocazia începerii campaniei electorale înaintea alegerilor locale din Kosovo.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici