Probleme de securitate: China vrea să mute o conductă înainte de a construi o nouă ambasadă

China vrea să mute o conducta de canalizare înainte de a construi o nouă ambasadă în Noua Zeelandă, invocând motive de securitate, potrivit Reuters.

12815 afișări
Imaginea articolului Probleme de securitate: China vrea să mute o conductă înainte de a construi o nouă ambasadă

Ambasada Chinei din capitala Wellington şi autorităţile din Noua Zeelandă au confirmat vineri că poartă discuţii privind mutarea unei conducte de canalizare care trece pe sub şantierul viitoarei ambasade chineze.

China a primit acordul de a construi o nouă clădire pentru ambasadă în 2018, dar situl a rămas neamenajat. Conducta de canalizare are un diametru de 800 mm şi se află în subsolul amplasamentului.

Un purtător de cuvânt al ambasadei a spus că s-a discutat cu consiliul municipal din Wellington cu privire la ceea ce trebuie făcut în legătură cu conducta „pentru a crea condiţiile necesare astfel încât construcţia ambasadei să continue".

Purtătorul de cuvânt al consiliului municipal a declarat că multe clădiri au ţevi sub ele, aşa că nu ar trebui să fie o problemă.

„Cu toate acestea, înţelegem de ce ambasada poate considera că ţevile reprezintă un risc de securitate", a spus purtătorul de cuvânt, fără a enumera riscuri specifice.

Purtătorul de cuvânt al ambasadei a subliniat şi îngrijorarea cu privire la „întreţinerea viitoare şi posibila reparaţie" ale conductei.

Reprezentantul primăriei a precizat că ambasada va trebui să plătească orice costuri pentru relocarea conductei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici