Procesul lui Donald Trump merge mai departe, chiar dacă nu mai este preşedinte. Anunţul dat de Nancy Pelosi

  • Procesul lui Donald Trump merge mai departe în ciuda faptului că nu mai este preşedintele SUA
  • Preşedintele Camerei Reprezentanţilor SUA, Nancy Pelosi, a declarat joi că se va consulta cu colegii democraţi în zilele următoare cu privire la disponibilitatea Senatului de a începe un proces de punere sub acuzare a fostului preşedinte Donald Trump pentru presupusul său rol în revolta din 6 ianuarie la Capitolul SUA.
1479 afișări
Imaginea articolului Procesul lui Donald Trump merge mai departe, chiar dacă nu mai este preşedinte. Anunţul dat de Nancy Pelosi

Procesul din Senat al lui Donald Trump merge mai departe. Anunţul dat de Nancy Pelosi

"Voi vorbi liderii cu privire la momentul în care Senatul va fi pregătit pentru procesul fostului preşedinte al Statelor Unite pentru rolul său în instigarea unei insurecţiei la Capitolul Statelor Unite", a declarat Pelosi reporterilor briefing.

O sursă familiarizată cu ancheta a declarat că Pelosi ar putea trimite articolul de punere sub acuzare Senatului mâine, relatează Reuters.

Pe 13 ianuarie, Camera a aprobat un articol de punere sub acuzare împotriva lui Trump, făcându-l primul preşedinte din istoria SUA care a fost acuzat de două ori. Acum revine Senatului controlat de democraţi să decidă dacă Trump este vinovat. Pentru a fi găsit vinovat este nevoie de două treimi din totalul voturilor. Dacă ar fi găsit vinovat ar putea urma un alt vot ce iar putea interzice lui Donald Trump să mai ocupe fucţia de preşedinte în viitor.

Atacul asupra Capitolului a avut loc în timp ce Congresul a certificat oficial victoria preşedintelui Joe Biden în cursa sa împotriva lui Donald Trump în noiembrie anul trecut.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici