Procesul israelian de colonizare a condus negocierile în impas, afirmă un oficial palestinian

Negocierile de pace dintre israelieni şi palestinieni vor eşua din cauza colonizării active efectuate de statul evreu, a declarat un purtător de cuvânt palestinian joi, după ce Israelul a anunţat că va construi peste 2.000 de locuinţe în Cisiordania.

271 afișări
Imaginea articolului Procesul israelian de colonizare a condus negocierile în impas, afirmă un oficial palestinian

Procesul israelian de colonizare a condus negocierile în impas, afirmă un oficial palestinian (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Activităţile israeliene de colonizare au condus negocierile în impas şi vor provoca eşecul lor", a declarat pentru AFP Nabil Abou Roudeina, un purtător de cuvânt al preşedintelui palestinian, Mahmoud Abbas.

Mai devreme, un purtător de cuvânt al administraţiei militare israeliene, comandantul Guy Inbar, a anunţat că o comisie a Ministerului Apărării a aprobat proiecte de construcţie a 2.269 de locuinţe în şase colonii din Cisiordania.

Potrivit organizaţiei israeliene anticolonizare Pace Acum, această comisie a aprobat, pe 19 februarie, construcţia a 694 de locuinţe în colonia Leshem (nord), 290 la Beit El, în apropiere de Ramallah, şi 32 la Almog, în Valea Iordanului (est). De asemenea, Pace Acum a menţionat că 839 de locuinţe ar urma să fie construite la Ariel, 353 la Shvut Rachel şi 65 la Shavei Shomron, în nordul Cisiordaniei

Secretarul de Stat american, John Kerry, care a relansat negocierile în iulie 2013, după aproape trei ani de întrerupere, urmează să prezinte celor două părţi până la sfârşitul lunii aprilie un "acord cadru" cu privire la soluţionarea conflictului din Orientul Mijlociu.

Aproape 375.000 de israelieni trăiesc în coloniile din Cisiordania, printre aproximativ 2,7 milioane de palestinieni. Comunitatea internaţională consideră procesul de colonizare ilegal şi un obstacol pentru încheierea unui acord de pace.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici